Ga naar inhoud

CdAB 78 [LXXVIII] BBQ die snel aanbrandt


Niel

Aanbevolen berichten

  • Reacties 1k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

> want oom kan wel bij het pompstation en grote supermarkten met z'n kaartje betalen - de bedrijven met genoeg geld om internationale betaalopties te accomoderen -, maar het kleinere, lokale familierestaurant zou expres dit niet toestaan om 'het' maar in het achterzakje te kunnen steken Toegegeven, ik ben mij er niet van bewust of dit een realistische aanname is, en of normaliter overal gewoon met een internationaal ingestelde pas betaald zou kunnen moeten worden; maar dit lijkt mij een vrij zwakke rechtvaardiging voor het redeloze gemekker dat hierop moest volgen.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ach ja, heeft het simpele volk ook weer wat om de tijd mee te doden. Snel lozen die plebejers, ze zijn een blok aan je been amice. Het is overigens *cappuccino*, al snap ik uiteraard dat jouw spelling een stilistische keuze was. Maar wat een heerlijk epistel, werkelijk mieters! Ik zou haast willen zeggen, *een uitstekend stukje escapisme*!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik houd van ingewikkelde verhalen vol losse eindjes. Vandaar dat ik al langer geboeid was door de schrijfsels van dhr. R. De Bruyn over zijn zieke obsessie met de monarchie en recentelijker zijn spannende bezoek aan een of ander paleis. Met zijn nieuwste verhaal toont de Bruyn aan definitief tot de grote der aarde te behoren. Zijn nieuwste roman over culturele verschillen en het blanke superioriteitsgevoel bevat een taalkundig mysterie dat zijn weerga niet kent. En nee, het draait hier niet om het woord "cappuccino". Het draait hier om de precieze aard van het restaurant. In de eerste zin geeft de Bruyn te kennen naar een "pizzarestaurant" te gaan, maar vervolgens verrast hij zijn lezers door een "Combinatieschotel met döner kebab en kipfilet met friet en groente" te bestellen. Is de heer De Bruyn daadwerkelijk naar een pizzarestaurant geweest? Betitelt de heer De Bruyn een ordinaire Turkse vreetschuur als pizzarestaurant om minder volks over te komen of heeft zijn Engelse oom waar het hele verhaal om draait misschien nooit bestaan en hebben we hier te maken met een moddervette (broekman 36/36), hallucinerende auteur die waanbeelden als excuus aanvoert om zich niet aan zijn weightwatchers dieet te hoeven houden? De tijd zal het leren.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Nee, flauwheid kent zeker een grens, daar ben ik het mee eens. Maar nu weet ik dat het niet in dank wordt afgenomen. In het vervolg zal ik 'stijlovernemen' maar eens proberen, dat schijnt namelijk wél origineel en grappig te zijn. Ah, de druiven zijn nog steeds zuur vanwege de misgelopen waardering zie ik. Maar zie het zo; je hebt spitsvondige woordgrapjes, waarvan ik me kan herinneren dat jij ze af en toe maakte toen je hier net kwam kijken, en je hebt flauwe woordgrapjes, de soort die jij hier tegenwoordig ongelukkigerwijs in grote mate deponeert. Misschien omdat er aanvankelijk positief gereageerd werd op je grapjes, en jij toen het idee had om ze maar gelijk geforceerd in elk post te verwerken. Om het even in literaire termen uit te drukken; je bent eigenlijk van personage Niel naar typetje Niel gegaan, waarvan de enige karaktertrek is dat hij graag flauwe woordgrapjes maakt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...