Ga naar inhoud

Nog uit te spelen games


guy1996

Aanbevolen berichten

  • Reacties 68
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Ja, het is inderdaad heel lastig, je hebt het op een of andere manier altijd door als er bijvoorbeeld iemand achter je meekijkt op je scherm. Maar ik denk, dat als je bijvoorbeeld cover, neemt, en dan heel snel de vijand weet te pakken, het zeker mogelijk is. En natuurlijk heb jij wel een beetje een punt, misschien als het echt perfect mensen zijn dat het in games te moeilijk wordt om te sneaken, maar ik denk dat developers dat punt zelf ook voelen. Zo maken developers zombies ook niet heel slim, simpel weg omdat het bijvoorbeeld bij de game past om lekker hordes zombies neer te maaien. Hier zal ook heus rekening meegehouden worden bij sneak games. Er wordt natuurlijk niet alleen geprobeerd om een zo realistisch mogelijk AI te maken, maar ook, om een zo leuk mogelijke AI te maken, en dit kan ook juist weer beter met de nieuwe gen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heb ik trouwens ooit in een developer diary van een bepaalde game gezien dat het moeilijke van een goede AI maken juist het zorgen is dat ze niet té slim zijn, dat ze niet bovenmenselijk slim zijn en een bovennatuurlijke reactiesnelheid hebben. In ieder geval denk ik niet dat we qua AI grote veranderingen gaan zien op de volgende generatie consoles.
Link naar reactie
Delen op andere sites

In the last of us sneak je ook op die infected gasten en daarbij kan ik me nog voorstellen dat ze me niet zien, maar humans moeten je idd echt wel zien want als je in zo'n situatie bent dan let je echt 10x zo goed op alle kleine geluiden enzo. Maar ja dan zou het echt heel moeilijk worden om te sneaken in een realistisch spel. In spellen als dishonored vind ik het al beter uitgewerkt. Maar ik denk dat ze vooral de AI bedoelen van bijvoorbeeld rondlopende mensen in een open-world game of idd partners die niet meer in de weg gaan staan en ook echt een beetje meehelpen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij deze verklaar ik dit topic tot de domste topic vd week. Wij gamers wachten al jaren op goeie A.I. we hadden dan ook verwacht dat de huidige generatie consoles dit konden brengen. Maar veel devs gingen liever voor grafische meuk, tis het 1 of het ander. Bij The Last of Us merk je dat een beetje slimme A.I. én dikke graphics af en toe botsen op de huidige generatie. All we want is everything.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dit eigenlijk helemaal niet zo'n dom topic. Hangt er denk ik van af wat je bedoelt met "sterkere A.I.". Als je realistischer bedoelt, in de zin dat de A.I. "logischer" (en dan bedoel ik dus niet binnen de logica van het spelletje in kwestie maar zoals mensen "in het echt" ook zouden denken) kan reageren op jouw acties en je dus ook beter kan beredeneren welke tactieken wel of niet werken, dan denk ik dat vrijwel niemand daar nee tegen zal zeggen. Als je met "sterker" bedoelt dat je tegen helderzienden moet gaan spelen (zie "Jort007"s post ergens hieronder) dan lijkt me dat persoonlijk frustrerend, en wellicht juist op een bepaalde manier een terugkeer naar de oneerlijk moeilijke 8- en 16-bit spelletjes van vroeger.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet in het voordeel zijn tegen de andere spelers, sterkere wapens, armor, gadgets etc. En misschien wat tips erbij handleiding misschien. Helemaal menselijk heb ik eigenlijk geen mening over, ik heb er te weinig over nagedacht. Kom er nog een keer wel op terug :P
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is onmogelijk want ons brein zal altijd sterker zijn dan A.I. Bossbattles bijvoorbeeld leken op de 16-bits ook onmogelijk, totdat je in de gaten had hoe ze geprogrammeerd waren en je met jou menselijk verstand een zwakke plek wist te vinden. Hetzelfde met FIA bijvoorbeeld, als je voor het eerst op Legendarisch speelt, dan lijkt het of de A.I. helderziend is, en precies weet wat jij gaat doen. Maar naarmate je verder speelt merk je dat ook die A.I. gewoon geprogrameerd is en reageren volgens het principe actie=reactie. HIER heb jij dus het voordeel, en dat zal altijd zo blijven.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...