Ga naar inhoud

CDAB 40 [XL] Dikke wijven en eieren


NoseJob

Aanbevolen berichten

**Fugitive** Tagline: Evasion is better than running. Genre: Sandbox Geprefereerde ontwikkelaar: Ubi Montréal, Santa Monica Studios of Naughty Dog Geprefereerde uitgever: Ubi of Sony Platforms: PC, PS4, (Xbox One), evt in conjunctie met ondersteunende app op smartphone of tablet USP: Bijna geen combat, hedendaagse 3rd person Thief in open wereld Verhaal: In Fugitve speel je Delphine, een meid van 21. Het verhaal speelt zich in hedendaags Londen, waar ze woont en studeert. Inbreken doet ze wel eens, voor de kick en het geld. Ze doet deze samen met 2 vrienden, Marcus en Ilyana, waarmee ze samenwoont in een wat armere wijk. Maar op een dag besluiten ze in te breken bij, wat achteraf blijkt, de baas van een grote criminele bende in de stad. Ze worden opgespoord en hun appartement wordt in de hens gezet. Het is duidelijk dat de mannen achter iets dat ze hebben gestolen, aan zitten: Een armband die Delphine er wel mooi uit vond zien. Marcus wordt dodelijk verwond en Iriana gevangen genomen door de bende, en Delphine wordt geframed als moordenaar en brandstichter, waardoor de politie ook naar haar op zoek gaat. Op deze manier wordt ze de meest gezochte persoon in de stad. Het is nu aan haar om haar naam te zuiveren en ervoor te zorgen dat ze niet meer wordt opgejaagd. Gameplay-elementen in de reacties.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Belangrijke gameplay-elementen: - Delphine kan een beetje parkour, maar niet op hetzelfde niveau als de personages uit Assassin’s Creed: op de zijkant van gebouwen klimmen lukt niet, de speler moet ladders en opstapjes vinden om de daken op te komen. Ook kan ze nauwelijks vechten en schieten; combat speelt in principe geen rol in dit spel. Wel kan ze sloten breken, kluizen kraken, beveiliging omzeilen/onklaar maken en zakkenrollen. En keihard wegrennen als het mis gaat. - De reden dat de bende zo actief achter Delphine aanzit is omdat er in de armband een harde schijf van 100GB zit verstopt. Hierop staat een redelijk grote hoeveelheid data op die de bende linkt aan criminele activiteiten in de stad. Maar de data zit achter een laag van encryptie waar Delphine niet doorheen kan komen; hiervoor zal ze Ilyana nodig hebben. Bovendien is deze data niet alles; de rest staat op een aantal andere harde schijven, die stukken beter verstopt zijn. Een van de doelen in het verhaal is deze harde schijven vinden. - Inbreken heeft een grote rol in het spel, vooral in de combinatie met stealth. ’s Nachts komt er een lijst van huizen vrij waarin ingebroken kan worden, en waaruit waardevolle objcten kunnen worden ontvreemd. Belangrijk hierbij is wel om stil te zijn, anders kan het zijn dat de bewoners je wegjagen of de politie bellen. Ook zal de beveiliging van het huis omzeild moeten worden, zoals camera’s of bewegingssensorssensors. De hoeveelheid beveiliging wordt weergegeven, en hoe meer beveiliging, hoe meer loot. De objecten die Delpine ontvreemdt kunnen doorverkocht worden bij helers. - Er zijn 2 partijen die achter Delphine aan zitten: de politie en de bende. De politie is vooral prominent aanwezig in de rijkere buurten en de binnenstad, terwijl de bende zich meestal ophoudt in de industriële gebieden en de armere buurten. Dit betekent overigens niet dat ze daar exclusief te vinden zijn. De politie zal Delphine altijd eerst tot stoppen manen en kijkt minder snel door haar vermommingen heen, maar zij kunnen makkelijker versterking inroepen en zijn persistenter in het opsporen als Delphine uit hun zicht is. De bende is wat sneller qua reactie en zal ook sneller een pistool pakken om Delphine neer te schieten, maar ze zijn wat kleinschaliger en geven sneller op.
Link naar reactie
Delen op andere sites

- Vermommingen spelen een grote rol om onopgemerkt te blijven. Delphine heeft altijd een tas met extra kleren bij, waardoor ze snel van outfit kan verwisselen. Ook kunnen hoofddeksels, acessoires en haarstijlen aanpast worden. Customization wordt hierdoor ook een groot focuspunt. Ook letten de politie en de bende beiden op andere dingen: de politie zal bijvoorbeeld sneller op iemand die zijn gezicht verbergt afstappen, terwijl de bende daar niet zo naar kijkt. Het wisselen van outfit gaat met de d-pad, waardoor max 4 outfits kunnen meegenomen worden. Hoofddeksels en haarstijlen kunnen zo ook snel worden gewisseld. - Als Delphine binnen het blikveld van vijanden komt, afhankelijk van haar vermomming, zal de vijand haar langzaamaan herkennen. Op een gegeven moment zal ze herkend worden, en komt de vijand achter haar aan. Dit is het moment waarop ze zal moeten wegrennen om niet gepakt te worden. Hier komt freerunnen ook aan te pas; Delphine kan dit beter dan de gemiddelde vijand. Als lang genoeg uit het blikveld van de vijanden is verdwenen, dan geven ze het op en is de achtervolging voorbij. - Tijdens de achtervolging is het mogelijk dat de vijand op Delphine schiet om haar af te remmen. Wordt ze geraakt, dan zal ze vallen en kort afgeremd. Dit kan de vijand gebruiken om haar in te halen. Als de vijand op kort genoege afstand is, kan hij haar grijpen. Middels een QTE kan Delphine proberen te ontsnappen, maar als er 3 vijanden om haar heen staan, is er geen optie meer voor haar om weg te kunnen komen, en wordt ze gepakt. Mocht de speler daarvoor kiezen, dan kan Delphine zich ook overgeven. - Delphine kan gearresteerd of gekidnapt worden na een slecht afgelopen achtervolging. Afhankelijk van haar positie, wordt ze te voet geëscorteerd naar het dichtstbijzijnde politiebureau/bendehuis of in een auto gegooid (achterbank bij de politie, kofferbak bij de bende) en ernaartoe gereden. Voordat ze daar aankomt, moet ze ontsnappen. Hiervoor moet ze zich eerst ontdoen van de handboeien (politie)/kabelbinders (bende) die haar handen vastbinden. Hiervoor wordt een verborgen mesje in haar achterzak gebruikt (minigame). Daarna moet ze haar escorteurs afleiden (door ze een knal te geven), of op een goed moment uit de auto stappen/springen. De politie of bende zal wel achter haar aankomen, maar als de speler snel genoeg is, kunnen ze worden afgeschud.
Link naar reactie
Delen op andere sites

- Delphine heeft een hub bij een aantal krakers in hartje Londen. Hier worden haar kleren en gear uitgestald, en kan de speler wat praten met de andere bewoners. Ook kan hier wat ge-internet worden, kan Delphine wat eten en drinken, gear wisselen, en later ook inbraken plannen (niet vereist maar wel heel handig, zeker bij de grotere gebouwen). De hub is upgradebaar, maar dit is hoofdzakelijk esthetisch. - Delphine heeft ten aller tijde een smartphone bij zich. Ilyana had hier speciale software op geïnstalleerd zodat deze niet kan worden opgespoord. De smartphone kan gebruikt worden als kaart, internetbrowser, gewone telefoon, camera, en requestsysteem voor Ilyana. Mogelijke contacten zijn de krakers waar Delphine bij woont, een taxibedrijf, een aantal vrienden waarmee ze kan uitgaan, Marcus voordat hij sterft, en Ilyana, voordat ze wordt gekidnapt en nadat Delphine haar bevrijdt. - Wanneer Ilyana bevrijd is gaat ze bij Delphine en de krakers wonen. Vanaf dat moment worden de moeilijkere inbraken ge-unlocked, en kunnen deze gepland worden via de hub. Plannen betekent een route in en een route uit uitstippelen via een 3D-model dat Ilyana kan maken. Uiteraard hoeft de speler zich daar niet aan te houden, maar het is wel handig. Hoe moeilijk de inbraak is is niet alleen afhankelijk van hoe goed de beveiliging is, maar ook hoe goed de gear van Delphine (suits, infrarood/nightvision-brillen, lieren, etc) en Ilyana (computersysteem) is. - Wanneer Ilyana beschikbaar komt, staat deze constant in contact met Delphine, waardoor deze weet waar vijanden en beveiligingssystemen zich bevinden. Ook kan Ilyana verchillende beveiligingssystemen onklaar maken voor een korte tijd. Daarnaast zal er wat random chatter over hun communicatiekanaal plaatsvinden. Ondersteuning van Ilyana zal voor het grootste deel beperkt blijven tot de inbraken, achtervolgingen en missies.
Link naar reactie
Delen op andere sites

- De valuta in het spel is de pond, die verdiend kan worden door inbraken uit te voeren en missies te voltooien. Het kan uitgegeven worden aan kleren, gear, haar, hub-upgrades en kleine dagelijkse dingen, zoals voedsel, drank en sigaretten. Ook worden de taxi, metro en bus ervan betaald. - Zoals eerder gezegd, speelt het spel zich af in Londen. De ingame-versie is uiteraard wel wat kleiner, anders zou het spel veel te groot en de wereld veel te leeg worden. Wel zitten alle bekende landmarks erin, en is er genoeg variatie aan omgevingen (stedelijk, industrieel, armere wijken, suburbs). Ook heeft de stad een dag/nachtritme: als voorbeeld, overdag zijn de clubs, waar Delphine uit kan gaan om informatie te vergaren, gesloten; ’s nachts zijn ze open. Politie is minder te zien ’s nachts, maar ze kunnen je wel sneller spotten wegens een gebrek aan andere NPC’s. Dit is omgedraaid met de bende: meer bendeleden op straat, maar langere spot-duur wegens slechtere visie in hun gebieden. - Gratis fast travel kan alleen terug naar je hub en naar bepaalde landmarks. Voor de rest is er de taxi, de metro en de dubbeldekkerbuslijnen. Deze rijden de hele dag en nacht door volgens een vast schema. Bij de bushaltes en metrostationingangen kan de speler op een knop drukken (als Delphine niet wordt achtervolgd) waardoor hij/zij meteen naar de routekaart van dat transportmedium wordt doorverwezen. Op deze kaart kan de speler een andere halte selecteren, waarna Delphine daarheen wordt getransporteerd. Met de taxi kan een punt op de kaart worden geselecteerd, waarna de taxi hier naartoe rijdt. De speler kan ook zelf het metrostation in lopen en zelf in de metro/bus stappen of rennen. Dit kan een voordeel opleveren bij achtervolgingen. Een achtervolging kan trouwens ook voortgezet worden in de bussen en metro’s zelf, mochten de achtervolgers zich erin weten te krijgen voor hij vertrekt. - Qua winkels en dergelijke zijn er kledingzaken waar de speler Delphine’s garderobe kan uitbreiden, meubelzaken waarin de hub kan worden gecustomized, restaurants en fastfoodzaken waar Delphine wat kan eten, cafés en clubs waar Delphine uit kan gaan en informatie kan vergaren, supermarkten voor eten, drinken en sigaretten, en de zwarte markt waar ze haar en Ilyana’s gear kan kopen, customizen en upgraden, en waar ze haar loot kan verkopen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is het jaar 2021 en Rusland en Amerika zijn door kernbommen van de kaart geveegd. Éen Letlander kan dit niet accepteren, en gaat in voormalig Flevoland (Nederland is eindelijk verstandig geweest en heeft afstand gedaan van Flevoland) een nieuwe Russische heilstaat stichten, samen met zijn aanhang. Doel van het spel: - Zorg dat het een zo succesvolle staat mogelijk wordt. - Zorg dat de bevolking toeneemt. - Win de oorlog met het buurland (Nederland) en zijn corrupte dictator Mark Rutte. - Reken af met de Jeugdzorg, een corrupte organisatie die de wereld heeft overgenomen, en voorheen beter bekend stond als de Illuminatie.Een organisatie waar JIJ de wereld overigens al jaren voor waarschuwde, maar iedereen was geïndoctrineerd door het corrupte Nederlandse regime.

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

''FlevoRussia'' Genre: Sandbox, Strategy Ontwikkelaar: DICE Uitgever: Nintendo USP: Begeef je in een geheel nagemaakt Flevoland, met later ook nog steden als oud-Moskou, Den Haag en Groningen. Platform:PS4, Xbone, PC

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...