Ga naar inhoud

Het gespierde krachtpatsers topic


Anabole

Aanbevolen berichten

  • Reacties 2,3k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Als je soms iets wil bereiken dan moet er helemaal voor gaan . In de sport vind niemand het gek als je professioneel dagelijks met je sport bezig bent, maar als het je hobby is dan ben je ineens geobsedeerd en verslaafd. Er zijn ergere verslavingen lijkt mij. Als je goed bezig ben in de sportschool ook luisterd naar je lichaam je rust neemt en gezond omgaat met voeding dan zie ik zelf geen problemen. Het is een goede uitlaatklep sporten als je stress kwijt wil. Voor mij is het ook een hobby die best wat tijd in beslag neemt. Ik werk daarnaast ook nog 5 dagen in de week.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Als je soms iets wil bereiken dan moet er helemaal voor gaan . "Er helemaal voor gaan" heeft te maken met zaken met op je voeding letten en bijvoorbeeld geen alcohol drinken. Niet op vakantie gaan met school is niet "er helemaal voor gaan", dat is iedere vorm van rationaliteit verloren zijn omdat je ongezond geobsedeerd bent door fitness. >In de sport vind niemand het gek als je professioneel dagelijks met je sport bezig bent, maar als het je hobby is dan ben je ineens geobsedeerd en verslaafd. Nou. Nee. Professionele sporters kunnen (en gaan ook) best een weekje met vakantie per jaar. >Er zijn ergere verslavingen lijkt mij. De gemiddelde alcoholist kan gewoon op vakantie. In het geval van die kerel beheerst zijn obsessie met fitness zijn hele leven, dat valt in dezelfde categorie als mensen die dwangmatig hun haren uittrekken. >Als je goed bezig ben in de sportschool ook luisterd naar je lichaam je rust neemt en gezond omgaat met voeding dan zie ik zelf geen problemen. Het gaat hier niet om het fysieke maar om het mentale aspect. >Het is een goede uitlaatklep sporten als je stress kwijt wil. Voor de mattie van LazyGamer is sporten geen uitlaatklep maar juist een bron van stress. Die kerel raakt zó gestresst van het idee dat hij een weekje niet kan sporten dat hij een buitenlandse reis ervoor laat schieten. En ja, als je er normaal mee omgaat kan sporten een uitlaatklep zijn (ik ben zelf groot liefhebber). Maar het punt is dat de situatie zoals die beschreven werd door LazyGamer niet normaal noch gezond is. >Voor mij is het ook een hobby die best wat tijd in beslag neemt. Daar gaat het mij niet om. Ik ken genoeg mensen die tussen de 15 en 30 uur per week bezig zijn met één sport (zwemmen, turnen, golfen), op hun voeding letten en periodiek geheelonthouden van alcohol of zuipweekenden omdat ze "er helemaal voor gaan". Niets mis mee, want deze figuren gaan óók gewoon op vakantie waar ze dan even niet met sporten bezig zijn. >Ik werk daarnaast ook nog 5 dagen in de week. Ik heb het niet over jou. Ik heb het over het klasgenootje van LazyGamer

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel of niet op vakantie gaan lijkt mij je eigen keuze ik ga ik niet ieder jaar op vakantie. Ik zou ook liever de mogelijkheid hebben om wel te sporten tijdens mijn vakantie. Ook al is het maar 3 keer een uur per week dat heb ik dan liever als niks. Anders zou ik toch wat opdrukken op je hotelkamer en proberen wel de dagelijkse eiwitbehoefte binnen te krijgen. Ik snap dat het niet over mij gaat maar ik kan me er wel gedeeltelijk in vinden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk is gezond eten belangrijk. Maar wil je afvallen moet je echt weten hoeveel je moet eten (aantal calorieën) je naar binnen werkt per dag. Ja, niet iedereen wil dat uitrekenen, maar doe het eens een weekje met een keukenweegschaal en MyFitnessPal app en je komt er snel genoeg achter of je goed/slecht bezig bent. Of schrap alcohol een tijdje en je zal merken dat de kilo's eraf gaan. En ja, de snackbar is geen verboden terrein, maar als je er elke dag heen gaat dan ben je niet goed bezig. Veel groentes en fruit, stop aub met light producten (magere kwark/yoghurt uitgezonderd), vervang muesli/cruesli met havermout, etc. etc. Oh ja, laat de superfoods a la goji bessen en dergelijke voor wat het is. Als je gevarieerd genoeg eet, kom je toch aan de nodige vitamines, ijzers, etc.
Link naar reactie
Delen op andere sites

jongen, toen ik voor het eerst ging sporten viel ik ook drie kilo af in een maand en binnen twee en n halve maand had ik ondergewicht. Als je al een beetje sport gewend bent, wordt afvallen steeds lastiger. Ik drink geen alcohol, ik eet maar af en toe wat ongezonds en zit waarschijnlijk maar net aan mijn calorieën en er gaat echt niet zomaar meer iets af.
Link naar reactie
Delen op andere sites

@blahblah dit topic is grotendeels ook voor mensen die echt trainen met gewichten etc. wil je dan vooruitgang zien in je lichaam is een eetschema en streng zijn voor jezelf wel echt een must. als je het niks vind/je kan het niet, doe je het niet. > krijg echt aids van dit topic Dan ga je lekker naar een ander topic toe?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Katrien heb je wel eens bmi test gedaan bij je sportschool? Misschien heb je op dit moment wel een ideaal gewicht dat past bij je lichaam. Het gewicht op je weegschaal zegt niet altijd alles. Op sommige plaatsen mag best wat vet zitten ik vind dat een komt wel wat vorm mag hebben en sommige vrouwen sporten hun borsten bijna weg zoveel vetpercentage verbranden ze in de sportschool dat vind ik persoonlijk ook niet mooi. Een goede combi van cardio en krachttraining daar behaal je meestal goede resultaten mee. Spiermassa is ook gewicht je kan er dan goed uitzien in de spiegel dat vind ik persoonlijk belangrijker dan wat er op de weegschaal staat. Toch weeg ik ook af en toe maar dat doe ik om toch te kijken of ik afgevallen ben of aangekomen. Me buik kan dan soms strakker zijn geworden terwijl mijn bovenlichaam maar spiermassa heeft gekregen. Voldoende eiwitten binnenkrijgen is belangrijk voor opbouwen van spieren maar ook als je wilt afvallen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...