Ga naar inhoud

CDAB 56 [LVI] Hans Sach heeft recht op een Singernaaimasjien


quincy

Aanbevolen berichten

  • Reacties 1,6k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

>Ik bedoel, als zij mensen afmaken dan doen ze dat denk ik uit dezelfde situatie als net geschetst is. Is het dan niet allebei even fout? Natuurlijk wil ik niet zeggen dat de Westerse wereld een soort van superheld is, maar dit is simpelweg een oorlog tegen extremisten. Normaal gesproken heeft iedereen recht op een eerlijke rechtszaak, zoals ze zelfs met de nazi's na WO2 deden. Het verschil zit hem in het ''na'', na de oorlog. Tijdens de oorlog zullen ze niet zomaar een bedreiging in de boeien slaan en berechten, dat kan overigens nu simpelweg niet. Of moet ik soms uitleggen dat bepaalde ideologieën geen plaats hebben in deze maatschappij? Daarmee wil ik niet zeggen dat 'genocide' de weg is, maar ze mogen niet in een machtspositie komen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ik geniet heel erg van dat soort moordpartijen omdat de mensen die je vermoord zag worden, ons het liefst dood wil hebben, je kinderen wil verkrachten en je vrouw in een boerka wil laten lopen. Wat heerlijk zwart wit. Je weet dat er een grijs gebied is? Dat niet iedereen daar zo denkt, en dat het idee dat iedereen daar zo denkt juist door gekleurde media wordt opgedrongen? Behoorlijk kort door de bocht. Wat wij krijgen te zien zijn mensen die juist, als jou, heel zwart wit denken en dan inderdaad ons allemaal willen omleggen. En als je dat ziet als iemand die zwart wit denkt, wil jij ze ook weer dood hebben. Nutteloze vicieuze cirkel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Da's absoluut waar. Vaak staan dan twee grootmachten tegenover elkaar. Hoe graag je ook mensenleed wil voorkomen, soms sta je machteloos. IS is daarentegen niet machtig genoeg om direct een 3e Wereldoorlog te starten. Het is dus het risico waard om er tegen te vechten en daarmee -in vergelijking met een potentiële kernoorlog tussen kernmachten- meer levens te redden. Dat is overigens ook een onderdeel in de filosofie: http://media.tumblr.com/4ce29e82d9591a90a6956a1d3ea09547/tumblr_inline_mhp3wvKcl81qz4rgp.jpg Duw je de dikke persoon van de brug om de trein/tram te stoppen, of zullen die vijf personen komen te overlijden? Ik zocht eigenlijk naar een ander plaatje, want natuurlijk zal niemand die dikke persoon van de brug willen duwen om meer mensen daarmee te redden. Dan kleeft het bloed aan je eigen handen, je zal jezelf nooit kunnen vergeven. Maar stel je eens voor dat je die dikke persoon niet hoeft te duwen, maar simpelweg mag kiezen welke levens er zullen worden gespaard. Dan zullen die 5 personen figuurlijk zwaarder tellen dan die hele dikke persoon. Ik ben een beetje de weg kwijt

kikker4.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dat mensen die roepen dat ze een hekel hebben aan een enkele bevolkingsgroep erg kortzichtig. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedere moslim is deel van IS, niet iedere jood is orthodox enz.

3x.gif                                                                                                                                                               spacer.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...