Ga naar inhoud

CDAB 68 [LXVIII] Met een kater naar de boom kijken.


mohamed

Aanbevolen berichten

  • Reacties 1,2k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat is nog onbekend, dat gaan we binnenkort allemaal uitzoeken. Ik en een hele goede vriend hebben elkaar 7 jaar geleden beloofd dat we ooit voor +/- 3 weken naar Japan zouden gaan met z'n 2en. Dat was onze grootste doom. Natuurlijk was dat makkelijker gezegd dan gedaan (i.v.m. kosten). Nu hebben we allebei een job dat redelijk goed loopt en kunnen we het beide permitteren. Dus de huidige planning staat op de zomervakantie en we gaan deze of volgende maand alvast onze reis plannen/informatie opvragen bij reisbureau's etc. Gaat helemaal goed komen! Het klinkt zo simpel, want eigenlijk is het 'maar' een vakantie. Maar voor mij is het een droom dat eindelijk uit komt, het enige in m'n leven wat ik nog écht wilde doen! Het enige wat ik nu weet is dat we veel gaan bezoeken, waaronder sowieso Kyoto en Tokyo, de rest zoeken we nog later uit.

Welcome to my world.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja jezus wat zijn de mensen uit de regering toch een stelletje randdebielen. Ik ben de toekomst van het land, daar hoort juist niet op bezuinigd te worden. Als ik later groot ben ga ik namelijk meer verdienen en dan ga ik vet veel belasting betalen. En als ik niet veel ga verdienen, ach dan lever ik nu alvast een nuttige bijdrage aan de maatschappij door mij minimaal 3 avonden in de week klem te zuipen in de kroeg en incidenteel 's ochtends met een kater in de collegezaal te gaan zitten terwijl ik klaag over het lage niveau van de uni tegenwoordig. Maar nee, er wordt niet bezuinigd op onderwijs want al het geld dat ze hiermee besparen wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Dat is jammer want dat geld kunnen ze veel beter gebruiken om de belastingen voor het vermogende gedeelte van de bevolking te verlagen, die zijn namelijk absurd hoog en later als ik groot ben moet ik die onzin gaan aftikken bij de belastingmaffia. Nee op het moment heb ik nog een beetje moeite met de waarde achter deze acties te zien. Gelukkig ben ik een Nederlander en betaal ik maar 1800 euro collegegeld in tegenstelling tot buitenlandse studenten die 15000 euro af moeten tikken. Volgens mij komt dat verschil van de collegegeldfee. Dit is een ietwat discriminerend wijf met vleugeltjes die uitsluitend EU burgers een korting van 90% op hun collegegeld geeft. Haar wil ik in tegenstelling tot de stomme tweede en eerste kamer wél bedanken omdat zij keihard doorgaat met het bekostigen van zo'n 90% van mijn studiegerelateerde kosten. Ook vind ik het fijn van de NS dat ze mij gratis laten reizen richting de PU meeting a.s. vrijdag, ik ben tenslotte de toekomst van dit land.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

600 euro per jaar is echt achterlijk goedkoop. De kostprijs van een universitaire studie volgens de NRC next: Bachelor: Alfa/gamma: 5.500 – 8.000 euro Bèta: 8.500 – 11.000 euro Medicijnen: 10.000 – 20.000 euro Master: Alfa/gamma: 8.000 – 14.000 euro Bèta: 10.000 – 18.000 euro Medisch: 20.000 – 30.000 euro

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...