Ga naar inhoud

De blanke babyboom 2000


k1ng

Aanbevolen berichten

Als iedereen iets vindt is dat nog steeds een mening een geen feit. Wel een mooie ad populum. Wat ik gewoon bedoel te zeggen is dat goed en slecht altijd subjectieve waardeoordelen zijn, omdat er niet zoiets in de werkelijkheid bestaat (over wat de werkelijkheid is en of wij die überhaupt kunnen waarnemen kunnen we ook nog gaan filosoferen, maar laten we dat maar niet doen), in tegenstelling tot bijvoorbeeld of een ritme sneller of langzamer is. Je kan bij muziek wel stellen dat bepaalde muziek bijvoorbeeld complexer en/of vernieuwender is, maar dat dit beter is dan muziek waarbij dit minder het geval is, blijft gewoon een, weliswaar voor veel mensen dezelfde, mening.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat dus niet betekent dat hij een betere componist is dan zanger Rinus (: Vergelijk het met die vrouwenkwestie die hier ooit is langsgekomen. Het is voor ons bijna ondenkbaar dat moddervette vrouwen als mooier dan slankere vrouwen worden gezien, bijna iedereen in onze maatschappij heeft daar wel ongeveer dezelfde mening over. Toch zijn er culturen waar dit wel degelijk het geval is. We kunnen nooit stellen dat slanke vrouwen objectief mooier zijn dan dikke vrouwen, slechts dat ze dunner zijn, en dat wij dat als kenmerk van schoonheid zien. Net zoals wij complexiteit en vernieuwing kenmerken van goede muziek vinden. Maar deze kenmerken zullen niet universeel zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het probleem is dat het hele "alles is relatief" verhaal wat je verkondigt coherent is. Het is dan ook niet te weerleggen met behulp van logica. Het probleem met je visie is dat het praktisch gezien tot een ontzettend duffe wereld leidt. Eentje waarin het geklieder van een kleuter écht even knap is als een schilderij van Rothko omdat objectiviteit niet bestaat. Overigens valt je verre culturen verhaal een beetje in duigen op het moment dat je stelt dat er binnen onze cultuur dus wél objectieve graadmeters zijn van muzikale kwaliteit en dat de muziek in de top 2000 (toch een kind van onze cultuur) daar in ieder geval niét aan voldoet (ik neem een Happy van Pharell Williams dat absoluut niet vernieuwend of complex is).

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Overigens valt je verre culturen verhaal een beetje in duigen op het moment dat je stelt dat er binnen onze cultuur dus wél objectieve graadmeters zijn van muzikale kwaliteit en dat de muziek in de top 2000 (toch een kind van onze cultuur) daar in ieder geval niét aan voldoet (ik neem een Happy van Pharell Williams dat absoluut niet vernieuwend of complex is) Ik heb toch nergens gezegd dat die graadmeters inherent zijn aan onze cultuur? Alleen dat dit twee mogelijke graadmeters zijn aan de hand waarvan muziek beoordeeld kan worden. De meeste mensen in Nederland zullen hun idee van wat goede muziek is op hele andere dingen baseren (zoals de top 2000 inderdaad laat zien).
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • 11 maanden later...
https://stemmen.top2000.nl/mijnlijst.html?h=e8e37fbd9f93b16220931a04dff320a8#!/index.html?page=1&q=&view=list

3x.gif                                                                                                                                                               spacer.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...