Ga naar inhoud

De Arabische Lente met een kater


stiffmeister

Aanbevolen berichten

  • Reacties 266
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

ja dat snap ik, maar de grenzen veranderen snel in woestijngebied. Ik zie weinig strategisch belang om nu Ar-Raqqa aan te vallen als ze elders in het land veel meer hulp nodig hebben. Het Syrische leger is zodanig verslapt dat ze eigenlijk maar een aantal grootschalige (meestal één) offensieven tegelijk kunnen beginnen. Het zou ook een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn om ISIS bezig te houden, terwijl ze elders op een veel gunstigere locatie een offensief starten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

vind ik leuk de koerden rukken wss op richting jarabulus en al-bab, om daarna met het Afrin kanton te verbinden het syrische leger is 10 km verwijderd van Tabaqa air base, ook kunnen ze een belangrijke snelweg van isis afsnijden die van Manbij naar Ar-Raqqa loopt, dus dan zouden ze de hele westelijke over van meer Assad kunnen innemen
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Het Syrische leger en co zijn begonnen met een grootschalig offensief om de grootste stad Aleppo volledig te omsingelen. https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/06/CmDpiTXWkAABz4F.jpg Daarnaast is het Irakese leger op weg naar Ash-Shirqat, waarschijnlijk om daar door te stoten naar het noorden zodat de ISIS terroristen in Hawija afgesneden zijn van versterkingen. https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/06/CmDYyIvXEAATcS6.jpg (open de foto's in een nieuw tabblad voor een grotere weergave)
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • 2 weken later...
  • 3 weken later...
Na een picnic tussen Turkije, Syrië en Iran, zijn de Turken vandaag de grens met Syrië overgestoken om de grensplaats Jarabulus van Daesh/ISIS te veroveren. Daarnaast is het ook een manier van Assad en Erdogan om de opstandige Koerden de kop in te drukken nadat ze wss onder Amerikaanse druk de Syrische zelfverdedigingstroepen in de stad Hasaka hadden belegerd. Kortom: https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4145/5409/original.jpg
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Eerder gaf de oppositie in Syrië aan sceptisch te zijn over het akkoord, omdat het de regering in Damascus in de kaart zou spelen. Syrië zou tijdens de wapenstilstand de tijd krijgen om zijn troepen te verplaatsen. haha wat een grap, totaal omgekeerde situatie. De jihadisten zijn in het nauw gedreven en moeten constant hergroeperen om niet gebombardeerd te worden door de Russen en Syrische luchtmacht. De Syrische troepen kunnen daartegenover redelijk snel via de spoor -en hoofdwegen door het land reizen. Bovendien is het zelfs zo dat de vorige wapenstilstanden vaak werden gebruikt door de jihadisten om juist zelf hun manschappen te verplaatsen (terwijl dat dan niet toegestaan is) en vaak eindigen de wapenstilstanden met een offensief van de jihadisten. Het artikel vertelt een eenzijdig verhaal (dat van de anti-Assad coalitie). Ik snap nog steeds niet waarom het Westen jihadisten steunt die hier in Europa alles behalve tolerant zouden zijn tegenover ons. Ze zouden ons eerder onthoofden, zoals ze in Syrië al honderden keren hebben gedaan met soldaten, vrouwen en zelfs kinderen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De gematigde oppositie zit veelal in het zuiden van Syrië. In het noorden zitten Turkse koppensnellers en groepen gelieerd aan al-Qaida. Het 'Vrije Syrische Leger' (FSA) en bondgenoten zijn alles behalve gematigd. Het zijn grotendeels soennieten en plegen doorgaans sektarisch geweld tegenover alevieten, shiieten, christenen, druzen, enz. Het Syrische leger daarentegen is voor een groot deel ook soenniet (terwijl Assad aleviet is) en die vechten voor tolerantie in de Syrische samenleving. Zo beschermen ze bijvoorbeeld christelijke dorpjes in de provincie Hama tegen een offensief van de jihadisten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Syria rebels to BBC: "We joined only because FSA paid us. This is no revolution. They lied to us, this war is a lie" https://twitter.com/ShoebridgeC/status/774370766573932545 http://nationalinterest.org/feature/why-assads-army-has-not-defected-15190 https://www.rt.com/op-edge/358507-top-10-western-lies-syrian/ Russia Today zou ik normaal gesproken niet aanbevelen, maar er zitten zeer zeker waarheden in dat artikel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat na Bush de problemen in het Midden-Oosten minder zouden worden, maar met Hillary als minister van buitenlandse zaken onder Obama is het echt gigantisch misgegaan. Eerst Libië 'bevrijd' van dictator Kadaffi (en daarna rustig in de afgrond laten vallen en vooral niet omkijken). Daarna moest Syrië het gelden omdat ze geen oliepijplijn door het land richting Turkije/Europa willen. Tja, alles om geld. Dus besloten de VS, Turkije, SA, en Qatar Syrië te overspoelen met jihadisten en valse beloftes voor de twijfelende bevolking. Zoals je bijv. kon lezen in dat BBC artikel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...