Ga naar inhoud

De Arabische Lente met een kater


stiffmeister

Aanbevolen berichten

  • Reacties 266
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

  • 2 weken later...
De 'Tiger Forces' van het Syrische leger zijn bezig met een opmars in het gouvernement Idlib. Ze trekken richting de luchtmachtbasis Abu Adh Dhuhur die aan de grens van het gouvernement Aleppo ligt. Waarschijnlijk gaan ze het jihadistengebied in tweeën splitsen. ISIS maakt er ook gebruik van en neemt lege gebieden van al-Qaida in. https://i.gyazo.com/a4f31ad2d0992ce38d4007cdc6225e22.jpg
Link naar reactie
Delen op andere sites

ja idd, het zijn gewoon allemaal punten die op de agenda zijn gezet. Niet dat ze qua datum al zijn bepaald, maar als de omstandigheden juist zijn en iedereen even niet oplet gaan de neocon plannen gewoon door. Wel jammer, had misschien gehoopt dat Trump vanwege zijn allesbehalve principiële handelen (zijn principe = geld) zich meer in zou zetten voor handelsbelangen. Hillary had namelijk al een jaar geleden oorlog gevoerd met Iran. Maar nu heeft Trump denk ik toch het geld van de oorlogsindustrie te pakken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkt misschien gek, want van Trump zou je juist eerder oorlog verwachten, maar juist omdat hij luistert naar geld, zal hij eerder een conflict uitstellen dan dat hij vastbesloten is om een land te ontwrichten. Althans, zo zie ik het. Denk wel dat er veel bieders zijn (Rusland voornamelijk) die bewust of onbewust een balans houden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: het Syrische leger is bezig met de bestorming van het al-Hass plateau (ten noordwesten van Khanaser, middenrechts vd kaart). Als ze hierin slagen, moeten de jihadisten zich wel terugtrekken uit de lager gelegen gebieden ten westen en zuiden van het plateau. De luchtmachtbasis Abu Adh Dhuhur ligt nu aan de frontlinie en zal binnen een week heroverd zijn. Nu zijn de Syrische strijdkrachten vooral bezig met het uitputten van de versterkingen vd vijand en het bestoken van de terugtrekkende jihadisten uit het oostelijke gedeelte vd kaart. https://i.gyazo.com/0ad7af47ca5ca833d95134b05548a514.jpg https://i.gyazo.com/b2a13ceb4265b12ead34e3a2166cc22e.jpg
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Inmiddels een maandje verder en is een groot deel van Aleppo, Idlib en Hama bevrijd van jihadisten. In het noordwesten van Aleppo worden de Koerden bestookt door de Turken en zijn al tientallen dorpjes ingevallen. De Koerden vragen nu het Syrische leger om hulp en er zijn al geruchten dat de Koerden het gebied in handen gaan geven aan het Syrische leger. Ook een paar wijken in de stad Aleppo zullen worden overhandigd. De vraag is of de Koerden hiervoor nog iets terugkrijgen of dat hun situatie zo slecht is dat ze alleen maar kunnen inleveren. https://i.gyazo.com/96edb25f6db5453e95518a203cf9ab6e.jpg In Damascus (Oost-Ghouta) is het geweld weer opgeschroefd en vliegen raketten over en weer naar bevolkte gebieden in beide jihadisten en regeringsgebied. 15.000 regeringstroepen zijn vanuit Aleppo/Hama/Idlib en West Damascus gearriveerd om deel te nemen aan misschien het laatste offensief om de stad Damascus te bevrijden. Onder de troepen zijn zo'n 1,000 Tiger Forces, de stoottroepen met T-90 tanks die het overgrote deel van Syrië hebben weten te bevrijden (met behulp van de Air Force Intelligence, Russische special forces en andere legereenheden).
Link naar reactie
Delen op andere sites

> In het noordwesten van Aleppo worden de Koerden bestookt door de Turken en zijn al tientallen dorpjes ingevallen. De Afrin-enclave > De Koerden vragen nu het Syrische leger om hulp en er zijn al geruchten dat de Koerden het gebied in handen gaan geven aan het Syrische leger. Er zijn eerder van de week al milities gelieerd aan Assad de enclave binnengetrokken en buiten Afrin gestopt omdat ze door de Turken werden bestookt.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, Afrin is idd het gebied in Aleppo en die NDF (national defence forces) zijn zelfs gearriveerd in de gelijknamige stad Afrin, maar dit zijn er maar een paar honderd geweest als het goed is. Er staan nog 4-5000 andere troepen aan de buitengrens van Afrin. Er schijnt wel al een overeenkomst om het Syrische leger Tel Rifat over te laten nemen van de YPG.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
https://i.gyazo.com/ae21aed8041ce0676b085b1a7570fa24.jpg https://i.gyazo.com/6bc09e9f4f16bd10b0e778e611580d10.jpg Assad gezinde burgers die in het gebied vastzitten hebben de Syrische vlag gehesen https://twitter.com/sayed_ridha/status/971064944190939136 interessant filmpje over verslaggeving over Syrië/oost-Ghouta https://twitter.com/walid970721/status/969939223431303168
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...