Ga naar inhoud

Coronavirus (COVID-19-virus)


Roald

Aanbevolen berichten

Maar het blijven geldmachines: [De marge per vaccin zit in de 'high twenties', schrijft het bedrijf. Dat wil zeggen dat tussen de 25 en 30 procent van de vaccinomzet wordt omgezet in klinkende munt.](https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5212309/pfizer-vaccin-omzet-winst-biontech-15-miljard)
Link naar reactie
Delen op andere sites

> Als de besmettingen naar beneden zijn is dat deels door de avondklok dus hij blijft, zijn ze niet naar beneden blijft hij wat we moeten beter ons best doen. We hebben gewoon onafhankelijke onderzoekers die toetsen en verslag uitbrengen of de avondklok helpt of niet, doe dat aluhoedje maar af hoor.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Vind een marge van 25% nou ook niet super veel. Je loopt als bedrijf ook risico's die je moet kunnen dekken Grappig. Farmaceutische industrie is een van de meest lucratieve industrieen van allemaal. Risico dus relatief gezien klein. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/15/bedrijfsresultaat-hoogst-in-farmaceutische-industrie
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Uit het artikel dat LateGamer vervolgens post om zijn claim te ondersteunen. AstraZeneca geeft hun spul haast gratis weg. Soms vraag ik me af of mensen de artikelen die ze zelf posten überhaupt helemaal doorlezen. Dat is alleen zolang de pandemie duurt. De reden waarom AstraZenica tegen kostprijs levert is ook vrij eenvoudig: AZ heeft miljardensubsidies gekregen om hun vaccin te ontwikkelen. Pfizer niet, bewuste keus van Pfizer. >Winstmarge is niet hetzelfde als risico. Sterker nog, over het algemeen is de winstmarge hoger in industrieën met een hoger risico (je wil meer geld terugkrijgen om het risico van geld verliezen af te dekken). Klopt maar ten dele. Het gaat inderdaad om de verhouding risk vs reward. Echter, blijkt uit de praktijk dat farmacie over langere tijd de meest rendable industrie is. Andere industrieën, waar ook vele miljarden investeringen worden gedaan, zijn veel conjunctuurgevoeliger. Het relatieve risico is daar dus groter. Ik ben overigens niet tegen winstgevende farmaceutische ondernemingen, maar de notie dat hoge prijzen nodig zijn om alle miljardeninvesteringen überhaupt te kunnen doen is gezien de langdurige grote marges niet waar.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>De claims worden gewoon bij de overheden van landen gelegd. Nee https://www.parool.nl/nederland/nederland-betaalt-mee-aan-schadeclaims-bij-onverwachte-bijwerking-coronavaccin~b2b1e518/ >Dat betekent dat de farmaceut tot een bepaald bedrag zelf verantwoordelijk is voor de kosten van schadeclaims bij onvoorziene bijwerkingen. Boven dat bedrag zouden de lidstaten de kosten overnemen. Daarnaast is het helemaal geen vanzelfsprekendheid dat overheden claims van farmaceuten opvangen: >Omdat de vaccins in sneltreinvaart worden ontwikkeld en daarom bijwerkingen op lange termijn niet volledig uitgesloten kunnen worden, pleitten de farmaceuten deze zomer in dergelijke gevallen voor een verdeling van de kosten bij eventuele schadeclaims. Een normaal vaccinonderzoek duurt immers veel langer, betoogde AstraZeneca-topman Ruud Dobber in juli van dit jaar: “Dit is een unieke situatie waarin wij als bedrijf geen risico’s kunnen nemen als bijvoorbeeld blijkt dat een vaccin over vier jaar bijwerkingen geeft.”

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

O.a. bij het RIVM en op universiteiten kijken onderzoekers naar de effectiviteit van de maatregelen. Om te beweren dat de regering ons maar wat door drukt is echt zot. We leven in een democratie, niet een autocratie. Ook is de avondklok nota bene eerst nog ter stemming gekomen in de Tweede Kamer.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...