Ga naar inhoud

Coronavirus (COVID-19-virus)


Roald

Aanbevolen berichten

Het klopt overigens dat we in principe een democratie zijn. Maar met een kabinet dat een meerderheid heeft, is de uitslag altijd duidelijk. 4 jaar geleden was iets dergelijks ingrijpends totaal niet aan de orde, dus nu stellen dat het allemaal een democratisch process is hoe we hiertoe zijn gekomen is toch wel een beetje een grijs gebied.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals The Rock al zei, we leven in een democratisch stelsel, maar een dergelijk ingrijpende gebeurtenis zorgt er wel voor dat we nu zitten met een volksvertegenwoordiging die zelf kan bedenken wat er nu gebeurd. Als het een verkiezingsthema destijds had kunnen zijn, hadden we als het volk er invloed op kunnen hebben, hebben we nu totaal niet. Hoe het wel zou moeten weet The Rock om eerlijk te zijn ook niet, maar het kabinet heeft de vrije hand om te doen wat ze willen nu, en geen enkele burger in Nederland heeft daar ook maar iets van invloed op gehad met dit Corona gebeuren. Toch een lastige kwestie eigenlijk als je het The Rock vraagt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Overigens stond vandaag groot in de krant: “Avondklok verlengd, effect onduidelijk.” We wisten toch allemaal dat dit geen 2,5e week ging duren, het is steeds een beetje perspectief bieden zodat men enigszins het accepteert lijkt het wel. De wereld was te klein toen de avondklok er kwam, nu accepteren we het maar gelaten. Restaurants en cafés dicht, niet eens meer een dagelijks topic. De winkels dicht, tja we vinden het maar normaal inmiddels allemaal.
Link naar reactie
Delen op andere sites

> The Rock vraagt je nog een keer, hoe kunnen ze dat toetsen? Met wetenschappelijke onderzoeken, kennisuitwisseling via buitenlandse wetenschappers en hun inzichten, door het schrijven en uitbrengen van wetenschappelijke papers die worden peer-reviewed binnen de wetenschappelijke gemeenschap, en die papers komen ook weer uit in wetenschappelijke tijdschriften. Daar word ook vervolgens in de krant of op het nieuws bericht van gemaakt, dat word weer door parlement, lokaal bestuur en in de maatschappij besproken. Weet ik veel *hoe* ze precies onderzoek doen, ik ben geen viroloog of epidemioloog :p Heb er vertrouwen in dat er knappere koppen dan jij of ik mee bezig zijn en dat zij de allerbeste bedoelingen hebben. > Überhaupt in 2,5e week, als we besmettingen pas na 2 weken aan maatregelen kunnen beginnen te monitoren. Kijk, dit is wat anders dan de vraag of het überhaupt word onderzocht. En hier ben ik het met je eens, die 2 weken waren natuurlijk op voorhand al te kort. Alsof 2 weken avondklok hét wondermiddel was dat relaas zou bieden. Wat het kabinet had moeten doen, en wat ze godverdomme na een jaar aankakken nog niet doen, is duidelijk en eerlijk zijn. Zelfs ondanks Rutte's beloften om de overheid transparanter en eerlijker te maken, na het commissieverslag "Ongekend Onrecht" mbt de toeslagenaffaire. Stel die avondklok in voor op z'n minst 4 weken, in plaats van huichelen met 2 weken om de maatregel daarna toch weer 3 weken te verlengen. Dat had het kabinet 2 weken terug ook al wel voorzien, ze durven alleen niet te streng te klinken want... verkiezingen! Zetels! De vox populi! Dat zit nu al een jaar de effectieve benadering van de coronacrisis in de weg. Naast wat andere factoren, zoals Rutte's (neo)liberale bestuursvisie waardoor hij het naar vind mensen dingen op te leggen (ook al maalt hij niet om mensen dingen af te nemen lol), en bijv. een Jaap van Dissel die te veel staart naar de medische literatuur ipv veldonderzoek -- denk aan mondkapjes afraden terwijl die ongetwijfeld veel besmettingen hadden gescheeld.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Restaurants en cafés dicht, niet eens meer een dagelijks topic. De winkels dicht, tja we vinden het maar normaal inmiddels allemaal. Als je TV kijkt zie je deze onderwerpen regelmatig voorbij komen op het nieuws, bij Nieuwsuur, Een Vandaag, enz. Het is lulkoek dat het allemaal maar vergeten is. Oh en daarnaast, hallo, houd je het nieuws überhaupt wel bij? https://nos.nl/artikel/2365392-7-6-miljard-euro-voor-verruiming-steunpakket-voor-ondernemers.html

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

The Rock las gisteren in de Telegraaf dat IS weer aan een opmars bezig zou zijn. Vast aan het idee wennen dat we na corona weer wat hebben om bang voor te zijn. Terroristen zijn een beetje zoals de interim trainers, als de hoofdcoach weg, tijdelijk een interim neerzetten, tot de volgende grote angstcultuur goed uitgedacht is :)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...