Ga naar inhoud

Coronavirus (COVID-19-virus)


Roald

Aanbevolen berichten

Hij was in zijn studententijd ook al een wappie. Ik stuur je wel even een interview door dat hij indertijd voor het verenigingsblad van Augustinus in Leiden heeft gegeven, waarin hij o.a. de volgende uitspraak doet: 6. Als ordecommisaris kent Willem Engel natuurlijk de klappen van de zweep. Hoe zou het ideale ordesysteem eruitzien? "Het zou veel fysieker zijn! Minder geldboetes en meer afdwingen. Denk aan de houdgreep, vingerdraaien, luchtpijp afknijpen en het hoofd tegen de muur slaan om te kalmeren"

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Griep muteerde ook al 100 jaar, nu komt de China griep er voor in de plek. Niks elke week prikken, gewoon accepteren en mee leren leven. voor 99% van de mensen is het totaal ongevaarlijk, het is nergens voor nodig om constant in angst te leven. Dit is zo'n makkelijk te weerleggen kut-argument dat al sinds begin corona wordt voorgedragen door losers en óók elke keer weerlegd wordt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

> ^^ TLDR, The Rock geeft je groot gelijk, wat een gezwets de hele dag over dat virusje. Nou reageer ik niet op jouw bericht, sorry! Noatak the small and fickle one bedankt je nog voor de reactie en is het eens met jouw strekkingen. De aanpak is zo scheef, te laat, lomp, niet verreikend genoeg, enz. Je word er weemoedig van. Neem bijv. het feit dat we nu kunnen afhalen bij winkels. Dat had toch al in december gekund, als kleine tegemoetkomer voor de totale winkelsluiting. Nee, winkels groot en klein mochten eerst twee maanden bloeden. Er is tussendoor een steunpakket gekomen, maar het liefst verkoop je je voorraad zoveel het kan. Of het feit dat mensen nog op kantoor kunnen werken terwijl de situatie schijnbaar echt heul heul heeeuul ernstig is mbt de Britse variant. We staan aan de vooravond van de derde golf, en blijkbaar is de avondklok het paardenmiddel die dat zoveel mogelijk gaat verhinderen. Het zou zorgen voor een reductie van 13% R-getal. Maar die 17,1% besmettingen op de werkplek? Nee da's helemaal top. We willen werkgevers niet belasten met narigheid. De cultuursector, horecasector, winkeliers tot voor kort, evenementensector, die mogen naar de tering maar o wee als de kantoren en zo dezelfde lasten dragen.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blijkbaar vind het kabinet ook de avondklok minder erg dan een hele zware lockdown. Ook al zaten wij daar toch al in? Nee, hij kan blijkbaar tóch nog zwaarder, maar dat willen we voorkomen. Maar de Britse variant en derde golf is echt heel eng, maar dat deppen we met een avondklok die bezoek overdag niet beknot en werk niet in de weg zit. Je mag eenmaal met een werkverklaring naar je werk. Allemaal heel effectief deze aanpak. Ik erger mij er trouwens groen en geel aan het feit dat het Oxford-onderzoek, waar het RIVM/OMT zich op baseert, expliciet spreekt over de effectiviteit van een avondklok **mits mensen ook verplicht thuis blijven van werk**. In dat geval kan het R-getal mogelijk omlaag met 8% tot 13%. Wij hebben echter geen stay-at-home-order, zoals dat heet, maar het kabinet blijft steeds hameren op een reductie van 13%.. zonder thuiswerkverplichting of stay-at-home-order! En geen enkel fucking mens in Nederland merkt dit blijkbaar op. Niemand in de Tweede Kamer of Eerste Kamer merkt dit op, niet bij talkshows, nada. Ik word daar echt schijtziek van.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap sowieso niet waarom jullie daar in Nederland zo zijn aan het aankloten. Hier zijn alle infecties zo ongeveer de Britse variant, en lopen deze alsnog snel terug. We hebben geen avondklok. Het enige verschil is dat er hier een totaal verbod op bezoek is, wat best nog wel eens effectief kan zijn als ik zie hoe veel bezoek Nederlandse vrienden en familie hebben, die zitten (zelfs binnen de regels) vaak twee avonden per week bij anderen thuis.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vanavond om 21:00u iig de stemming over die wet. Zal wel doorgaan, te bizar voor woorden wat voor spelletje er met de burgers gespeeld is deze week. Mevrouw de rechter uit het turbo spoedappèl zei doodleuk dat we wel 3 dagen konden wachten op dat hoger beroep. En vandaag geven ze zich gewoon een week de tijd om tot een uitspraak te komen. Uiteraard in de hoop dat die wetgeving er dan al is en er wellicht meer bekend is na de persconferentie van komende dinsdag. Let op The Rock zijn woorden, ze gaan het iig verlengen tm dinsdag 16-03, de dag voor de verkiezingen, om ons dan hopen ze een kadootje te kunnen doen. Of in ieder geval dan een persconferentie de 16e. Een grote poppenkast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies wat Noa zegt, The Rock is het er roerend mee eens. Die avondklok is te debiel voor woorden en men steelt echt onze vrijheid. En dat terwijl The Rock gewoon een verklaring heeft dat The Great One de straat op mag na 21:00u. Dat het voor The Rock dus niet veel uitmaakt, maakt The People’s Champ niet minder boos er om. Ze hebben gewoon het recht niet om The Millions aaaaaand Millions of The Rock’s fans in Nederland op te sluiten. En dan al die halfgare maatregelen...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...