Ga naar inhoud

Coronavirus (COVID-19-virus)


Roald

Aanbevolen berichten

Maar niet alle mensen laten zich testen bij klachten. Sommige daarvan hebben schijt aan de maatregelen en kunnen anderen besmetten. Als alle dicht is en de supermarkt op afspraak werkt dan is de kans minder groot. Supermarkten zijn soms ook te vol. Persoonlijk vind ik ook dat er meer steun moet komen richting de getroffen ondernemingen. Vermoed dat heel veel zaken het niet kunnen reden...
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ik druip helemaal niet af, maar ik heb jaren geleden geleerd niet te praten met narcisten. Kom op man, eerst waren jullie aan het zeiken dat ik te serieus ben: >Heb je een beetje slechte seks gehad dat je zo gefrustreerd bent? Maak ik eens een luchtig grapje, ben ik weer een narcist. >Dit was een perfect voorbeeld, het is een feit dat hij niet met 100% kan zeggen dat een onderzoek onafhankelijk is. (iets wat hij zelf ook ooit heeft gezegd toen het zijn argument wel hielp) https://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot Russell's teapot gaat ook voor "je kunt niet aantonen dat het onderzoek onafhankelijk is uitgevoerd!" op. Het feit dat ik het tegendeel van je aantijging niet kan bewijzen betekent niet dat het onderzoek daarom niet onafhankelijk is. Niemand kan de claim "bewijs maar eens dat het 100% onafhankelijk is!" waarmaken, vandaar dat het ook zo flauw is om met zo'n kul-argument aan te komen. De burden of proof ligt bij grove aantijgingen als "dat onderzoek is nep en niet onafhankelijk!" toch echt bij mensen die zeggen dat het onderzoek nep en niet onafhankelijk is, en niet bij de mensen die de mening van de professionals die erbij betrokken waren (van The Lancet) volgen. In de rechtspraak kan ik ook niet zomaar iemand oppakken voor een moord en dan in de rechtzaal roepen "bewijs maar eens dat je het NIET gedaan hebt!!!"
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee knurft, jij geeft daar blijk van een alles-of-niets mentaliteit. Zwart of wit. Of een onderzoek is 100% waar, en anders is het onwaar. Dat is niet hoe de wetenschap werkt, 100% bewijs voor iets bestaat daar niet. Wetenschap gedijd door zo dicht bij de waarheid te willen zitten als mogelijk, door constant onderzoek te doen, bevindingen naast elkaar te leggen, andere bevindingen te weerleggen met nader onderzoek, enzovoort. Het is een steeds herhalend proces om hogere resultaten te behalen. En uiteindelijk zit je tegen een bepaald plafond aan, maar dat is nooit 100%. Dat is onmogelijk. Als je in wetenschappelijke kringen aandringt op 100% resultaat, lachen ze je onder de tafel. De kunst van de wetenschap is om zoveel mogelijk zekerheid te bieden, maar er blijft altijd onzekerheid bestaan. Zo werkt het verdere leven ook. Als je bijv. stelt er honderd procent verzekerd van te zijn dat je vandaag veilig naar je werk of een kennis zal reizen, is dat gezien verkeersongelukken ook lulkoek. De kans is weliswaar klein, maar honderd procent zekerheid bestaat niet. Je kunt altijd verongelukken. Het verschil daarin is dat je uit je doppen moet kijken en observant moet blijven, als iedereen dat doet kunnen we verkeersongelukken zoveel mogelijk voorkomen. En dat geldt ook voor jouw geliefde "feiten" trouwens. Die kunnen ook gewoon subjectief zijn, anders geïnterpreteerd worden afhankelijk van de context. Dat is een beetje het probleem met feiten. De ironie is dat jij zo'n persoon bent die dat stellig doet. Omdat je graag je eigen gelijk wilt hebben, of in je eigen foprealiteit wilt leven, weg van de onzekerheden van het bestaan. Want dat is comfortabel. Je misgunt Filemon dan bijvoorbeeld het gelijk dat hij heeft, omdat je hem persoonlijk niet mag. Omdat hij VVD stemt en jij daar vooroordelen bij hebt die je niet kunt verenigen met het aardig vinden van een persoon. Omdat hij jouw punten weerlegt met goed onderbouwde bronnen en argumenten. En dan ga je maar shoppen naar ""feiten"" die jou wel gelijk geven. Of je zegt gewoon dat hij ongelijk heeft, want je vind hem maar een vervelend persoon. Dat is echter niet waarheidsvinding of volwassen zijn, dat is het hebben van een klein pieletje.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij realiseert Mike ook niet het verschil in het maken van persoonlijke verwijten tussen Avant en zichzelf. Avant maakt persoonlijke verwijten wanneer hij al lang en breed bronnen en onderbouwde argumenten heeft aangehaald, maar de andere persoon deze lijkt te negeren of stellig blijft in zijn of haar positie die ongefundeerd of onwaar blijkt te zijn. De verwijten volgen dan uit frustratie met de andere persoon waar hij mee in gesprek is. Mike maakt al persoonlijke verwijten wanneer de ander het met hem oneens is.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt ook wel afwijken van een routekaart, als de situatie daar bijvoorbeeld om vraagt. Het kabinet houd zich echter helemaal niet aan de routekaarten die zij maakt. Ze lijken vooral een beetje te bestaan voor de bühne, wat ik al zei. Versoepelingen hadden overigens breder kunnen zijn als we nu de Britse variant niet hadden. Dat was vorig jaar juni ook zo. De schijnversoepelingen van nu bestaan, mijn inziens dan, om maatschappelijke frustratiecontrole uit te oefenen. Om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden met het huidige maatregelenpakket die nog wel een maand of twee zal duren. Want het kabinet meent dat als ze eerlijk zijn en aangeven dat de maatregelen nog wel een maand of twee kunnen duren, o.a. vanwege de meer besmettelijke Britse coronavariant, dat het vertrouwen dan volledig in mekaar klapt en naleving instort. Sociaal-maatschappelijke kwesties lijken voor het kabinet vooral bijzaak zijn. Zij focussen zich principieel op ziekenhuisbezetting en besmettingscijfers. Andere problemen lossen ze dan op met een smak geld vanuit steunpakketten. En nadenken over fijnmazige oplossingen binnen sectoren die intelligente versoepelingen mogelijk maken? Nee, liever niet. Dat is allemaal te ingewikkeld, liever een avondklok erbij of zo.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ik anders Mike eens een vriendelijk advies geven: houd op met persoonlijke verwijten te maken als je op iemand reageert. Want je lijkt het bij voorbaat al te doen als je op iemand reageert. Dat hoeft niet, maak gewoon je punt en houd het daar bij. Dat je verder chagrijnig, ontevreden of bitter bent mbt je eigen leven, daar hoeven wij hier niet van mee te genieten hoor.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook gaf Rutte gisteren aan dat het OMT individuele maatregelen binnen het pakket niet kunnen toetsen, maar toch weten ze wel wat wel en niet effect heeft. Die opmerking bestaat ook alleen maar om kritiek op de avondklok af te wenden, want immers kun je niet individuele maatregelen betwisten, aldus Rutte.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat bedoel je daar nou mee? Wij grenzen met België en Duitsland en zullen de coronastrategie wel enigszins moeten afwegen met wat deze buurlanden doen, om grensverkeer in te perken. Denk aan winkels dicht doen wanneer de Duitsers dat ook doen, omdat anders Duitsers hier naar toe komen. Verder werken wetenschappers in internationaal verband samen omdat dat het kennisveld uitbreid.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...