Ga naar inhoud

Coronavirus (COVID-19-virus)


Roald

Aanbevolen berichten

Daarbij, met het mooie weer de laatste dagen komt iedereen weer bij elkaar. Hier in mijn dorp eergisteren en gisteren 30 jonge kinderen voetballen op een voetbal veldje bij het park. In het hele park waren tevens meerdere alle bankjes bezet, variërend van jonge mensen met teveel mensen bij elkaar tot oudere mensen. En ons park heeft heel veel banks. En dat was alleen een momentopname van 2 minuten dat ik loop van mijn appartement tot aan de winkel voor 2 dagen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De tijd tussen de eerste en tweede prik, wat betreft Pfizer, is iig begin februari opgerekt van 3 naar 6 weken. Om zo meer mensen een eerste prik te kunnen geven. Van 6 naar 12 weken is dan toch wel weer een verschil hoor, maar goed dat is met AstraZeneca en alleen voor de Zuid-Afrikaanse variant. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Avant dan is de meer de vraag welke vaccins zulke resultaten leveren, ja dit onderzoek van 9000 mensen met het beste vaccin beschikbaar: Pfizer En dat is een van de vaccins die in Nederland gebruikt worden. De andere vaccins die we in Nederland gebruiken zijn het AstraZeneca vaccin en het Moderna vaccin. Ook daarvan heeft één spuit al een significant effect: https://www.bbc.com/future/article/20210114-covid-19-how-effective-is-a-single-vaccine-dose >Maar bedenk je ook dat heel veel slechtere vaccins worden toegediend met andere resultaten. Daarom ben ik dus meer geïnteresseerd in de hoeveelheid mensen die een 2de prik hebben gekregen. Nee. Op dit moment zijn er maar drie vaccins goedgekeurd in Europa zover ik weet, Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Zoals je in de link hierboven kan lezen hebben beiden al na één spuit een significant effect. Daarnaast was je originele claim niet dat je "meer geïnteresseerd" was in mensen die een 2e prik hebben gekregen, maar "Ik ben enkel en alleen geïnteresseerd". >De who, en elke medische instantie op de aardbol inclusief de maker van vaccins die 2 prikken adviseerde. Zie hierbeneden voor een gezellige let me google that for you link en de website van het RIVM. >Ik had hetzelfde bericht naar Hugo getweet en de dag erna was er het plan in het nieuws om 2,500,000 inentingen per week te gaan doen: Is dit een grap ofzo? >Edit: meest veile optie aangeraden door eerder genoemde instanties. ?????? >Het laastte dat ik erover las was dat ze de vaccins gaan aanpassen aan verschillende mutaties voor meer effectiviteit. Ja dat klopt, dat gebeurt ook met de jaarlijkse griepprik. Maar dat er aanpassingen te maken zijn om de vaccins nóg effectiever te maken tegen mutaties betekent niet dat de vaccins totaal niet werken tegen mutaties. En laat dat nou de crux van je eerste bericht zijn. >Daarbij, met het mooie weer de laatste dagen komt iedereen weer bij elkaar. Hier in mijn dorp eergisteren en gisteren 30 jonge kinderen voetballen op een voetbal veldje bij het park. In het hele park waren tevens meerdere alle bankjes bezet, variërend van jonge mensen met teveel mensen bij elkaar tot oudere mensen. En ons park heeft heel veel banks. En dat was alleen een momentopname van 2 minuten dat ik loop van mijn appartement tot aan de winkel voor 2 dagen. Leuk dat je bij een park met een hoop "banks" woont, maar wat is je punt precies?
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ik hoop dat je ook even hebt rekening gehouden met alle diverse bevolkingen, diverse landen grijs bevolkt etc. Daar hebben we het al over gehad. >En dat je ook rekening hebt gehouden dat vandaag het eerste arme land: Ghana de eerste vaccins pas is gaan zetten? Zie hieronder: "Daarnaast zijn er een hoop landen op deze aardbol die nog geen enkel vaccin hebben ontvangen, laat staan de eerste spuiten hebben gezet." >Dus zeg maar doei tegen je droom reis naar Africa voor de komende anderhalf jaar op zijn minst. Wat is je punt? >En dat je rekening hebt gehouden dat de EU niks wilt hebben van het Russische of Chinese vaccin tot de dag van vandaag? Wat is je punt?

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee. Op dit moment zijn er maar drie vaccins goedgekeurd in Europa zover ik weet, Pfizer, Moderna en AstraZeneca. Zoals je in de link hierboven kan lezen hebben beiden al na één spuit een significant effect. Daarnaast was je originele claim niet dat je "meer geïnteresseerd" was in mensen die een 2e prik hebben gekregen, maar "Ik ben enkel en alleen geïnteresseerd" Daarom gaat het zo langzaam. Gewoon dat er teveel mensen in ons kleine dorp zich al niet hielden aan de maatregelingen en ik zulke geluiden ook hoor op het nieuws en mijn kringen. Nee is geen grap:
Link naar reactie
Delen op andere sites

> Het laastte dat ik erover las was dat ze de vaccins gaan aanpassen aan verschillende mutaties voor meer effectiviteit. Zo nodig kan dat iig, wat goed nieuws is. Het duurt echter wel enkele maanden vgm voor een vaccin aangepast is tegen een mutatie. > Daarbij, met het mooie weer de laatste dagen komt iedereen weer bij elkaar. Hier in mijn dorp eergisteren en gisteren 30 jonge kinderen voetballen op een voetbal veldje bij het park. In het hele park waren tevens meerdere alle bankjes bezet, variërend van jonge mensen met teveel mensen bij elkaar tot oudere mensen. En ons park heeft heel veel banks. Tja, mensen zijn binnen zitten zat en snakken naar sociaal contact. Al zijn er inderdaad uitschieters, zoals afgelopen weekend in het Vondelpark, en ook nu weer topdrukte daar en in parken in bijv. Tilburg en Utrecht. Maar ik vind eigenlijk wel dat er te snel betuttelend wordt gedaan als het ergens druk is. Ik snap dat ivm de landelijke maatregelen groepsvorming van meer dan 2 volwassenen haram is - ik wacht dan ook met smart op een teruggang naar fijnmazigere regionale maatregelen -, maar wat is er gebeurd met de inzichten van vorig jaar waaruit blijkt dat covid-19 zich in de buitenlucht beduiden lastiger verspreid, en het buiten organiseren van dingen met gepaste afstand? Er mag weleens haast komen met het organiseren van dingen in de buitenlucht (met afstand uiteraard).
Link naar reactie
Delen op andere sites

mbt vaccins kun je hier trouwens zien hoe het zit met EMA-goedkeuring https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/treatments-vaccines-covid-19-medicines-under-evaluation#covid-19-vaccines-section https://i.imgur.com/DJHOrvy.png En hoe snel fasttrack is tegenover de normale wachttijden https://www.ema.europa.eu/en/documents/leaflet/infographic-fast-track-procedures-treatments-vaccines-covid-19_en.pdf

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...