Ga naar inhoud

Algemene politieke discussie


k1ng

Aanbevolen berichten

> De wetenschappelijk-medische wereld heeft nog heel wat te leren over het menselijk lichaam. De regelgeving en politiek beleid omtrent dit onderwerp zal duidelijk moeten zijn. Het publieke debat zou gevoerd moeten worden om deze vooruitgang adequaat te leiden. De wetenschappelijk-medische wereld heeft nog heel wat te leren over het menselijk lichaam, op genetisch en neurowetenschappelijk vlak -- en over zichzelf; de regelgeving en politiek-beleid omtrent dit onderwerp zal duidelijk moeten zijn; en het publieke debat zou gevoerd moeten worden om deze vooruitgang adequaat te leiden, om wat punten te benoemen. Het is een geleidelijk proces dat jaren in beslag neemt, over een onderwerp dat men serieus moet behandelen.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

>De wetenschappelijk-medische wereld heeft nog heel wat te leren over het menselijk lichaam. De regelgeving en politiek beleid omtrent dit onderwerp zal duidelijk moeten zijn. Het publieke debat zou gevoerd moeten worden om deze vooruitgang adequaat te leiden. Politici en burgers zijn dé instanties die sowieso niet over gewichtige zaken (zoals het aanpassen van het menselijk genoom) kunnen beslissen, ze snappen er simpelweg niets van. We hebben toch ook geen politici en burgers bij CERN, het hooggerechtshof of de centrale bank rondlopen. >Het is een ongenuanceerde reactie, maar een verzorgingsstaat waar een democratisch verkozen centrale overheid over het welzijn van haar burgers waakt, in een steeds globaler wordene realiteit waar men via internet en telefoon directe verbinding heeft met de rest van de wereld, waarin men de contintenten in aluminium-reuzen doorkuist was vroeger ook een ondenkbare utopie. Evenals het idee dat we genoeg bommen hebben om de aarde meermaals te vernietigen. Genetische manipulatie is geen vrolijke toekomstmuziek, het is een nagel aan de doodskist van de menselijke soort. >De andere moderatoren heb ik er tot op heden nog niet op weten te betrappen, en die volwassen terughoudendheid en neutraliteit is fijn. Hoi Calimero, ik dacht dat je TV programma al een tijdje gestopt was? Maar even serieus, het ontzien van users die zelf meer dan genoeg uitdelen zie ik absoluut niet als onderdeel van mijn takenpakket. Ik bewaar mijn neutraliteit wel voor beslissingen die ik als mod moet maken, hier in het politiek topic ben ik, mits niemand zwaar over de scheef gaat, gewoon een user.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Toch is dat precies de boodschap die met het vrijgeven van de test en mogelijk het vergoeden via de basisverzekering gemeengoed dreigt te worden, vindt Joke. 'Als je zoiets veralgemeniseert leg je maatschappelijke druk op mensen die een kind met down verwachten. Daarmee loop je het risico dat je de essentie uit het oog verliest: dat ieder leven het waard is om geleefd te worden.' Ze kijkt naar de lachende Anne-José. Als iemand het met die mededeling eens is, is zij het wel. 'Ik ben gewoon een mens, net als iedereen.' Ik moest janken.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op het moment dat je "Oekraïne referendum" googled is de eerste hit een site met de ondertitel: "Feiten voor een gefundeerde keuze bij het Oekraïne-referendum" Chill! Wat helemaal leuk is is dat ze onderaan de pagina uitleggen wat voor een fijne, politiek onafhankelijke groep, de website vol "feiten" beheert: "De initiatiefgroep “Oekraïne-Referendum” is een organisatie opgericht door de Oekraïense gemeenschap in Nederland" Godzijdank is er een onafhankelijke club die niet de gehele Nederlandse bevolking probeert voor te liegen, namelijk de referendumcommissie, die hebben een overzicht van het verdrag op hun site staan: http://www.referendum-commissie.nl/referendum-6-april-2016/inhoud-associatieovereenkomst/ Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het gedeelte over handel al in is gegaan en het referendum daar dus NIET over gaat. Wat de NOS je ook wijs probeert te maken, het sluiten van vrijhandelsverdragen kan de EU namens ons doen, dat hoeft niet door landen apart geratificeerd te worden. Zelfs als we met zijn allen tegen stemmen én de regering de uitslag van het referendum respecteert blijft dit gedeelte geheel intact en in werking.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu mijn mening over het referendum: Ik ben bijzonder sceptisch over het toenadering zoeken tot landen zonder noemenswaardige democratische geschiedenis. Dit omdat de kijk van het Oostblok op gebieden als vrijheid, leiderschap en corruptie fundamenteel anders is dan die van de EU. Een goed voorbeeld van hoe dit (nu al) tot problemen leid is de aantasting van de vrije pers in Polen. Polen (EU lid) besluit dat de plaatselijke NOS alleen nog maar de spreekbuis van de regering mag spelen. Vervolgens klaagt de EU, maar besluit Hongarije (EU lid, semi-fascistische regering) een veto uit te spreken op iedere aanmaning van Polen. Nu hebben we dus twee landen in de EU die schijt hebben aan persvrijheid en elkaar de hand boven het hoofd houden. Wat mij betreft moet de EU op de lange termijn kleiner, met uitsluitend landen met een sterke rechtstaat en inwoners met een sterk democratisch besef. Het toenadering zoeken tot Oekraïne (een land verwikkeld in een burgeroorlog met een regering die al dan niet op haar eigen burgers schoot op dat plein) staat haaks op mijn ideeën omtrent de EU en lijkt mij een garantie voor ellende. Hieronder plaats ik een aantal stukjes uit het associatieverdrag en waarom ik denk dat het een slecht idee is. >Enkele doelstellingen zijn: vrede en stabiliteit bevorderen in de regio en op internationaal niveau. Je kunt gigantische vraagtekens stellen bij de legitimiteit en handelswijze van de huidige regering. Het enige pluspunt wat ik tot nu toe heb gehoord is dat ze de EU tof vinden. >voorwaarden scheppen om de economische relaties en handelsrelaties tussen de EU en Oekraïne te versterken. Daarbij streven de partijen ernaar om te komen tot geleidelijke integratie van Oekraïne in de interne markt van de Europese Unie; Dus voor iedereen die claimt dat dit associatieverdrag niet over toetreding tot de EU gaat; dat is wél het lange-termijn streven dat het verdrag uitspreekt. >de samenwerking vergroten op het gebied van justitie, vrijheid en veiligheid. Centraal daarbij staat de versterking van de rechtsstaat en van het respect voor mensenrechten en fundamentele vrijheden. Dit moet vanuit de bevolking komen; zie Polen en Hongarije >Oekraïne en de EU versterken hun samenwerking om hun buitenland- en veiligheidsbeleid meer op elkaar af te stemmen (artikel 7). Wederom lijkt het mij geen goed idee om op buitenland- veiligheidsbeleid meer samen te werken met Russen, ik bedoel, Oekraïners (Oekraïne was niet eens een aparte staat ten tijde van de Sovjet-Unie). We kennen allemaal Ilja.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

En dan komt het leukste, wie gaat er betalen voor alle verbeteringen aan het Oekraïense rechtssysteem? De EU natuurlijk! Dit valt overigens onder het hilarische eufemisme "Financiële Samenwerking": >Oekraïne kan onder voorwaarden financiële steun krijgen van de EU om de doelen van deze associatieovereenkomst te realiseren >De partijen stellen samen vast welke economische sectoren in aanmerking komen voor financiële steun. Hoe groot de steun is, hangt onder meer af van de behoefte van Oekraïne, de kracht van die sectoren en de snelheid waarmee het land de afgesproken hervormingen doorvoert

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Ik denk aan de oasetjes van rust die worden volgebouwd en voorgoed verdwenen zijn. Je hoefde toch niet per se naar de kerk op zondagochtend om wel te kunnen genieten van de relatieve stilte en het luiden van de kerkklokken dat de stilte eerder onderstreepte dan doorbrak. Als ik ze hoor, denk ik altijd even aan de gemeenschap die zich erdoor in gang laat zetten, en dat vind ik een geruststellende gedachte. Wat een regelrecht sentimenteel gejank. > D66 viert het einde van de zondagsrust als een overwinning op de achterlijkheid. Dat het gevecht allang beslecht was – gemeenten hadden al de mogelijkheid om evenementen vóór 13.00 uur op zondag toe te staan en sinds 2012 is de winkelsluiting vrijgegeven – maakt voor het effect niet uit. Het kan nu niemand meer worden verboden de kerkgang of wat voor rust dan ook van anderen te verstoren. Want naar de kerk gaan, met al het gejubel van de bellen van dien, voor samenzang en connectie met lotgenoten zijn de absolute definities van ''rust''. Gaat mevrouw Jutta maar lekker in een klooster wonen. Als je echt rust wilt blijf je lekker thuis of ga je naar een bos of park. > „We zijn blij met de liberale ideeën van de nieuwe paus, en nou gaat de rijksoverheid vrijheden als de zondagsrust beperken”, zei een deelneemster. Want een geforceerde dag dat een sprookjesboek voorschrijft als dé dag van rust is vrijheid.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Om half elf staat het fietsenrek voor Albert Heijn al vol. In de tuinkamer van het Centraal Museum zit het personeel om de vergadertafel. Van drie kanten beieren de klokken. Een moeder, sigaret in de mond, duwt een kinderwagen voort. Een echtpaar steekt de Catharijnesingel over. Zij draagt een vilten hoedje en paarse kousen, hij een stijve regenjas. Zo ziet de zondagochtend in Utrecht eruit. Een ware apocalyps.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...