Ga naar inhoud

De nieuwe console van Nintendo is eindelijk bekend! 


Vira-cocha

Aanbevolen berichten

Nieuws is gelekt over de aanstaande console van The Big N. Door Bloemberg bevestigd is zelfs de naam bekend. De nieuwste telg van het Japanse bedrijf heet de Nintendo Grip. 

spacer.png

De Nintendo Grip. Een naam die goed bekt in ieder geval. "Do YOU have grip on your Nintendo!?" - zou een slogan kunnen zijn als de console in de jaren 90 zou zijn uitgebracht. Wellicht had met op het hoofdkantoor in Kyoto de computer beter de Nintendo Control kunnen noemen. Waarom? Weet dan hoe het er uit komt te zien: 

Het uiterlijk van de nieuwe console

De console is gebaseerd op de vermaarde Wavebird Controller. 's Werelds eerste draadloze controller. Het is echter iets groter omdat er een stuk meer Nintendo Power ingedrukt is. Het nieuwige (en waar de naam vandaan komt) is dat de 'armen' waar je de con(s/tr)ol(l)e(r) aan vast pakt geheel haptic feedback geeft maar ook informatie ontvangt. Zo 'weet' het spel of je bang wordt en kun je je spronghoogte bepalen met de mate van grip. Ook kun je schieten door even te knijpen en veel meer van zulke gekkigheid. Er zitten motie-sensoren in de console die er op reageert als je moeder of kleine zoontje intuïtief de controller zelf lijkt te willen gebruiken om sprongen te maken.

spacer.png
Helaas is er nog geen foto van de daadwerkelijke console.

Nintendo is weer eens slim geweest in het bedenken van oplossingen voor het zo laag mogelijk in prijs aanbieden van de console. En dat doen zij doordat de console maar liefst geen schermen heeft. Niks twee schermen. Geen. Of nou ja, optioneel dan. Dit is hoe het werkt; de console is dus geen Switch 2 maar wel degelijk een doorontwikkeling hiervan. De console heeft dus standaard geen scherm maar aan de voorkant zit wel een klipje waarop een met standaard voorziene scherm ingeschoven kan worden.

Verschillende opties en prijzen mensen, prijzen!

Al kenmerkt zich een optie als een set uitkomsten die voortkomt uit een of meerdere keuzes welke immer verschillend zijn. De goedkoopste optie is om de console niet aan te schaffen. In dat geval kost het je 0,- maar je krijgt daarvoor vervolgens geen console. De volgende optie is om alleen de console aan te schaffen, die vervolgens ook een controller is, welke je dus niet apart hoeft aan te schaffen. Maar wel komt met een HDMI-dongle. Deze steek je in LG C9 tv of een surrogaat en je kunt los! Dat kost 399,-. Van zo'n prijs schrikt niemand! Zoals gezegd kan je een scherm in/aan de voorkant van de console schuiven. Dit scherm kost 120,- en is apart aan te schaffen. Hiermee kun je dus ook onderweg gamen. Het is helaas niet mogelijk de console aan te schaffen zonder HDMI-dongle (voor de TV).

Bedenk even hoe easy het is hiermee bij iemand anders thuis of waar er maar een tv hangt te gamen.

De toekomstplannen. En een nieuwe Mario

spacer.png

Enkele speller staan reeds klaar voor tijdens de launch. Maar nog geen topper waarvoor je schuimbekkend naar de winkel bokt. Het spel dat dit wel zal doen veroorzaken is natuurlijk een nieuwe Mario. Dit spel verwacht Nintendo in Q1 van het nieuwe jaar te lanceren. Een slechte timing maar het is helaas niet anders. Mario zal in dit spel rond dartelen in een bíjna open wereld. In ieder geval is de illusie van een sand-box game daar. De naam? Super Mario Universe. Het spel heeft veel Super Mario Bros 3 invloeden. En je kunt vanaf Peach Castle in principe zo naar alle hoeken (acht levels) van het Mushroom Kingdom lopen. Nou niet direct want je komt natuurlijk allemaal verassingen tegen onderweg en moet bepaalde delen van de wereld eerst vrijspelen. Maar de volgorde hiervan maakt niet uit.

Meer over de toekomst uitgerold

Een speciale transparante console met doorzichtig blauw en wit komt ergens in het jaar twee jaar na de originele lancering uit. (Hopelijk worden ook alle andere transparante versies die de Nintendo 64 destijds had uitgebracht). Het staat heel cool mag gezegd worden.

spacer.png
Getoonde afbeelding is om alvast een idee te krijgen.

De beweegbare controller

Ook is er  nieuws over de beweegbare controller. Deze lijkt een beetje op een boksbeugel icm de ringcontroller van de HTC Vive. Een goede demonstratie van de mogelijkheden van deze extra controller zal met de nieuwe Mario te merken zijn. Je kunt daarmee namelijk de Master Hand spelen en Mario een handje helpen in de speelwereld. Echt het wordt hands down echt superhandig (en leuk bovendien).

spacer.png

Nog meer over de nieuwe Mario

De Mario bevat naast de vernieuwde interactiviteit en de omgeving waarin het op deze manier nog niet in deze schaal is uitgevoerd nog een belangrijk nieuw ingrediënt, stiekem goed afgekeken van Journey. En dat is dat het zeer casual en sneaky multiplayer spelmechanieken krijgt toegepast in een in-de-basis single player verhaal. Het is namelijk zo dat je sporen kan achterlaten en elkaar kunt helpen zonder dat spelers elkaar direct zien. Dit maakt tevens de optie content toe te voegen vrij. Hoe dit precies werkt dat moeten we nog afwachten. Iets met een demo van 100 Mario's? Zie > geschiedenis.

Zijn we er bijna?

Nee er is ook nog een kort lijstje gelekt met spellen.
- F-Zero FX, met een heel cel-shaded verhaal erom heen
- 1080° Snowboarding Frostbite, een sport game met survival elementen
- Donkey Kong Country Kremlings Cold War

Dit was het wel zo'n beetje. De informatie die ik heb doorgespeeld gekregen is uiterst betrauwbaar. Heb jij zin om op de nieuwe console te spelen? En kies je voor standaard versie of schaf je meteen een scherm erbij aan? Laat het weten in de comments.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...