Ga naar inhoud

WK 2014


Eindbaasz

Aanbevolen berichten

  • Reacties 2,7k
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Dat iets oud is betekent niet dat het ook daadwerkelijk goed is. Het bepreekt op een dramatische wijze problemen die totaal niet meer relevant zijn. Daarbij vind ik het stukje "ben ik van duits bloed" nou niet echt een krachtig nationalisme uitstralen. De meeste volksliederen stralen kracht en vrolijkheid uit, terwijl deze juist de zwakte en depressie accentueert.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het nederlandse volkslied het mooiste, puur vanwege de tekst. Ja, het lied is een protestlied tegen de toendertijds spaanse overheersing, maar het is geen oorlogstaal. Als je "ons" volkslied vergelijkt met die van Frankrijk of Duitsland, is de onze het vreedzaamste en muzikaal gewoon het mooist. Als je nader gaat kijken wat de tekst is van andere volksliederen, verbaast het me dat het geoorloofd is om het te zingen. Een citaat van het franse volkslied: "Marchons! Marchons! Qu'un sang impur Abreuve nos sillons" "We marcheren, we marcheren! Zodat het onreine bloed, onze goten vult" Niet bepaald een fraai refrein als ik dat zeggen mag. Daarentegen is de tekst van het volkslied van Brazilie prachtig, maar vind ik het muzikaal veel minder mooi, vergeleken met de nederlandse.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben er niet helemaal mee eens, ons volkslied beschrijft eigenlijk de functie die onze koning/-in zou moeten uitvoeren voor het volk. Het was natuurlijk een redelijke wanhoops klank van Willem van Oranje (volgens de legende) om toendertijd ons land te verenigen tegen de spanjaarden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...