Ga naar inhoud

Boeing 777 Malaysia Airlines Neergestort


Theitanic

Aanbevolen berichten

Wat merkt Nederland van een Oekraïne-crisis? Zes vragen Hoe gevaarlijk is de situatie in Oekraïne? Politiek verslaggever Jos Heymans is in Brussel waar de Europese leiders bijeen zijn om te praten over de crisis. Hij beantwoordt zes vragen. 1. Het conflict in Oekraïne bedreigt de vrede en veiligheid in Europa, zegt Navo-baas Rasmussen. Hoe erg is het? "Met de inval op de Krim heeft Rusland enkele belangrijke internationale verdragen geschonden. Door de Krim feitelijk te bezetten, schendt Rusland het VN-verdrag dat het binnenvallen van soevereine staten verbiedt. Ook handelt Rusland in strijd met het Verdrag van Boedapest, waarin Oekraïne in ruil voor het afstaan van kernwapens (een erfenis van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie) de erkenning van een onafhankelijke staat heeft gekregen. Volgens sommige deskundigen worden de vrede en veiligheid in Europa bedreigd en kan de handelwijze van Rusland leiden tot een nieuw IJzeren Gordijn en een nieuwe Koude Oorlog. Anderen menen dat Rusland het niet zover zal laten komen." 2. Er is veel kritiek op het Westen dat het zo lang duurt voordat er een antwoord komt op de Russische invasie in de Krim. Waarom duurt het zo lang? "Toen eenmaal duidelijk was dat de geanonimiseerde troepen in de Krim afkomstig waren uit Rusland, wat ongeveer een dag duurde, heeft de Amerikaanse president Obama meteen contact gezocht met zijn Russische ambtgenoot Poetin. Dat gesprek duurde anderhalf uur, waaruit mag worden afgeleid dat er in ieder geval door beide kanten gepraat wordt. Ook bondskanselier Merkel en de Britse premier Cameron hebben met Poetin gesproken. De NAVO heeft gisteren meteen zijn ambassadeurs bijeengeroepen en vandaag komen de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie in spoedzitting bijeen. Heel veel sneller had niet gekund, vooral omdat aanvankelijk onduidelijk was of de troepen uit de Krim zelf kwamen (vanuit de Zwarte Zeevloot) of uit Rusland." 3. Welke rol kan de EU gaan spelen in het conflict? "De EU heeft een direct belang bij Oekraïne. Het is immers een Europees land en de EU heeft zich van meet af aan bemoeid met de crisis in Kiev en de demonstranten gesteund in hun strijd tegen het oude regime. Een strijd die begon nadat dat regime een associatieverdrag met de EU weigerde aan te gaan en de kant van Rusland koos. De EU is dus mede-verantwoordelijk voor de huidige situatie en zal een voortrekkersrol moeten spelen om te voorkomen dat het conflict escaleert. En daarbij zal Europa ook oog moeten hebben voor de belangen van Rusland." (Deel 1)
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 765
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

4 Zitten de EU-ministers op een lijn? "De Europese ministers zijn het volstrekt met elkaar eens dat de inval van Rusland moet worden veroordeeld en dat de Russische troepen zich moeten terugtrekken. Dat moet vooral gebeuren door met elkaar in gesprek te blijven. Economische sancties worden achter de hand gehouden. Wel dreigen, maar voorlopig niet doen om de diplomatieke gesprekken niet te dwarsbomen." 5. Schrikt Poetin van sancties? "Als Europa uiteindelijk besluit tot economische sancties, dan raakt dat Rusland zwaar. Europa is een van de belangrijkste investeerders in de Russische Federatie. Overigens kan ook Rusland sancties afkondigen, die Europa wellicht nog zwaarder treffen. Denk daarbij aan het Russisch gas dat veel Europese landen importeren. Poetin zal sancties willen voorkomen, omdat die het imago van Rusland ernstig schaden." 6. Wat kan Nederland specifiek betekenen? "Nederland zal geen eigen rol spelen, maar uitsluitend in gezamenlijk Europees verband optreden. Poetin zal immers niet onder de indruk zijn van een solo-actie van ons land. Minister Timmermans zal in het EU-beraad wel proberen steun te vinden voor de Nederlandse lijn: de inval veroordelen, in gesprek blijven met Rusland om escalatie te voorkomen en een politieke oplossing vinden en druk uitoefenen door te dreigen met sancties zonder aan te geven wat die sancties kunnen inhouden." RTL En de MH17-ramp heeft behoorlijk wat olie op het vuur gegooid. Als je verder redeneert, kan het weleens provocatie zijn geweest tegen het Westen. Dit alles en de 2,3 post hierboven zijn van afgelopen maart. Nog meer nodig??
Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch wel interessant om te zien dat jullie massaal schuimbekkend tekeer gaan nu. Jullie vonden het maar al te best dat het Oekraïense junta massaal mensen in het oosten aan het uitmoorden was, dus jullie steunden een volslagen illegale oorlog. Maar als er een oorlog dichtbij jullie eigen deur dreigt te komen dan gaan jullie schuimbekkend te keer. De heerlijke westerse meten met 2 maten gebeuren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De westerse leiders dachten even heel makkelijk in Kiev hun schoothondjes te installeren, en hadden de actie van Rusland helemaal niet aan zien komen. Dus daarom lopen zij nu te janken en Mr. Poetin alle schuld te geven, in de hoop dat op hun zelf geen aandacht wordt gevestigd. Hou jij je bek maar, er komt toch niks zinnigs uit bij jou. Heb je al gereageerd op de eerder genoemde punten van mij en anderen? Met feiten en bewijzen? Dacht het niet he? Eerst dat doen en dan mag je reageren, goed?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als hier dan oorlog uitbreekt, moet jij dan niet in Nederlamdse dienstplicht, dikkertje???? Zou wel grappig zijn, een vatsige soldaat, een beetje als zo'n bergtrol uit Lord of the Rings. Kijken of je een oorlpg dan nog zo leuk vindt.

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe zouden deze lopende stukken strond zich in het echt gedragen, in het openbaar?Ik heb nnamelijk nog nooit zulke kansloze debielem als TheRussian en Nintendoid in het echt zien rondlopem, niet bewust tenminste.

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel een beetje medelijden met TheRussian. Pathologisch het bloed onder iedereen zijn nagels moeten halen lijkt me echt wel een lullige geestelijke aandoening. Lijkt me een eenzaam leven. Ik begrijp dan ook niet dat iedereen hapt. Verder wil ik TheRussian een beetje liefde geven <3. Pas op voor kortsluiting!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...