Ga naar inhoud

De Droomshow


PHtH

Aanbevolen berichten

De Droomshow was een kinderspelshow van de AVRO die tussen 1993 en 2001 werd uitgezonden als onderdeel van Alles Kits, het jeugdblok van de juist genoemde omroep. In dit wekelijkse programma namen twee teams in de leeftijdsgroep van 9 tot 12 het tegen elkaar op in een aantal spellen, wisselend afhankelijk van het thema van de aflevering (snoepfabriek, spookslot, riddertijd, onderwaterwereld en jungle).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

"De Droomshow" was een Nederlands televisieprogramma dat werd uitgezonden van 1983 tot 1993. Het programma werd bedacht en gepresenteerd door de Nederlandse presentator en producent Rolf Wouters.

Het idee van het programma was om de dromen van kinderen te vervullen door hen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan verschillende spellen en uitdagingen in een grote studio. De kinderen werden gekozen uit het publiek en hun dromen varieerden van brandweerman of popster worden tot astronaut of piraat zijn.

Het programma was populair in Nederland en stond bekend om zijn kleurrijke en fantasierijke sets, evenals zijn catchy themalied. Het werd ook uitgezonden in andere landen, waaronder Duitsland en België, onder de namen "Traumshow" en "De Droomfabriek" respectievelijk.

In 2019 werd ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum een eenmalige heruitzending van "De Droomshow" uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Alles Kits" was een andere Nederlandse televisieprogramma dat van 1986 tot 1990 werd uitgezonden en ook gepresenteerd werd door Rolf Wouters. Het was een jeugdprogramma dat gericht was op kinderen en jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud.

Hoewel "De Droomshow" ook een jeugdprogramma was en werd gepresenteerd door Rolf Wouters, was het geen onderdeel van "Alles Kits". "De Droomshow" had zijn eigen op zichzelf staande programma en werd uitgezonden voor de periode waarin "Alles Kits" werd uitgezonden.

"Alles Kits" richtte zich meer op actualiteiten, muziek en spelletjes, terwijl "De Droomshow" gericht was op het vervullen van de dromen van kinderen. Beide programma's waren echter populair bij de jeugd in Nederland in de jaren 80 en 90.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...