Ga naar inhoud

Het leesvoer topic


aapiej

Aanbevolen berichten

Deze laatst gekregen: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51ota2ysCwL._SX347_BO1,204,203,200_.jpg Mijn stapel boeken die ik moet lezen blijft maar groeien, aangezien ik na het verplichte lezen van studiegerelateerd materiaal dus echt geen zin heb om mijn vrije tijd ook nog eens te besteden aan lezen. Maar volgens mij heb ik dat al eens gezegd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Yes, ik lees weer. Sinds ik begonnen ben aan een zekere stage heb ik er te weinig de tijd voor genomen, maar ik heb de afgelopen weken toch weer een paar boeken weten uit te lezen. Zo moesten Mary Shelly's Frankenstein (wat kan zij goed schrijven, zeg), Dr Jekyll and Mr Hyde en Blood Meridian (Cormac McCarthy op zijn smerigst en hardst; aanrader) er aan geloven. Ook Batman Year One (voor de zoveelste keer) en de eerste compendium van The Flash uit The New 52 gelezen, laatstgenoemde nog sneller weer vergeten dan dat ik er doorheen was. Wel leuke plaatjes.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Wij mochten in principe ook alles zelf kiezen, mits we drie boeken van voor 1880 op de lijst hadden staan en in totaal 12 boeken of meer hadden uitgekozen (volgens mij geldt dit nu nog steeds). Ja, dit hadden wij ook indertijd. Met Engels waren we als het goed is helemaal vrij in onze keuzes, binnen de grenzen van wat door de docent als literatuur werd beschouwd.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Geef studenten/leerlingen eerst een inleiding over de algemene literatuurgeschiedenis en vertel over bekende auteurs, hun bekendste werken en waarom hun werk door veel critci en lezers zo populair zijn. Zo kregen wij het in ieder geval. We hadden er een lesboek voor, deze geloof ik: https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/6/5/8/4/1001004002134856.jpg Moet zeggen dat ik dat best een prima methode vond. Er stonden ook stukjes van boeken in en het ging niet alleen over de Nederlandse literatuurgeschiedenis (al lag daar wel de nadruk op).

boys.gif.19dd9db9788bf9b94e60f95649e3720c.gif.fa83cd4c4b469f466a5c64ee0256b065.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Geef studenten/leerlingen eerst een inleiding over de algemene literatuurgeschiedenis en vertel over bekende auteurs, hun bekendste werken en waarom hun werk door veel critci en lezers zo populair zijn. Ok, maar zou houd je natuurlijk wel de gevestigde canon in stand. Niet dat dat canon zonder reden bestaat, maar zo ontstaat er allicht wel een onjuiste of gesimplificeerde indruk van het literatuurlandschap. Ik denk dat het ook belangrijk is om 'schrijvers-schrijvers' of parallelle, minder bekende stromingen te belichten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vond het wel leuk om literatuurgeschiedenis te krijgen, maar als je daar dan verplicht de max Havelaar bij moet lezen of poëzie van Nijhoff, dan vergaat de lust tot verder kijken naar de Nederlandse literatuur je wel. Daarom vind ik wat hij zegt in het artikel wel een goede oplossing: lees stukjes van bekende schrijver en dichters en stimuleer verder de leerlingen tot het lezen van boeken die ze wel leuk vinden.

3x.gif                                                                                                                                                               spacer.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...