Ga naar inhoud

Pray For Paris


levy999

Aanbevolen berichten

  • Reacties 253
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

>Dus omdat het nu in Europa gebeurd moet het je dieper raken? Wat een bullshit. De mensen die in Libanon zijn getroffen door een aanslag zijn voor jou en mij net zo onbekend als de mensen die in Parijs zijn getroffen. Het blijven ongeschuldige mensen dus het is even erg. Ongeacht de locatie waar het is gebeurd. Helaas denken 9 vd 10 mensen hier anders over. Eigenlijk bewijs dat we in een zieke wereld leven met z'n alle. Natuurlijk is dit oneindig veel erger (voor ons) dan de aanslagen in Libanon. Ten eerste gebeurt het bij wijze van spreken (althans, voor iedereen hier behalve jij) in je achtertuin. Dan kan het ook hier gebeuren. Ten tweede is het een directe aanval op onze maatschappij en het vertrouwen wat wij in elkaar hebben. Als je bijvoorbeeld schoolschietpartijen in de VS neemt, dan besteden we daar niet zo veel tijd aan terwijl er evenveel mensen dood gaan. Dat is geen institutioneel racisme of kortzichtigheid van de bevolking maar simpelweg het verschil tussen één gek die doordraait (kan gebeuren) en een groep gekken die de hele aarde weg wil vagen en de apocalyps in wil luiden (is eng).

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Weetje Erik, maak je maar vooral druk om je eigen omgeving en bekommer je maar niet om de rest van de wereld. Want dat is allemaal ver weg en niet belangrijk. Goeie instelling sua! :) Als je die instelling tot in het absurde doortrekt zou je de hartaanval van je oma even erg moeten vinden als iedere andere hartaanval. Zo werkt de menselijke psyche niet en er is verder niets mis mee dat je je eigen omgeving belangrijker vindt dan de rest van de wereld.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Als je die instelling tot in het absurde doortrekt zou je de hartaanval van je oma even erg moeten vinden als iedere andere hartaanval. Zo werkt de menselijke psyche niet en er is verder niets mis mee dat je je eigen omgeving belangrijker vindt dan de rest van de wereld. Dus jij vergelijkt aanslagen die bewust gepleegd worden, waarbij 10 tallen onschuldige mensen om het leven komen, met hartaanvallen die bij mensen voorkomen. Vreemde denkwijze... En er is niks mis met het feit dat aanslagen in Kenya, Libanon of Irak vanafgleopen week, eigenlijk niet belangrijk zijn. Maaaaaar die van Parijs wel.... Jij bent het voorbeeld van hoe het er eigenlijk niet gedacht moet worden. Het slaat namelijk nergens op dat Parijs wereldwijd zoveel steun krijgt en alle andere landen/steden buiten Europa kunnen lekker wegrotten. Met zo'n denkwijze wordt het nooit wat met deze wereld. #demenselijkheidisvertezoekenhieroppu.nl :P
Link naar reactie
Delen op andere sites

Alles gaat wereldwijd over Parijs dit en dat en mensen (en de media) doen allemaal ineens alsof het zo uit de lucht komt vallen waar ik best slecht tegen kan. Het zat er toch gewoon aan te komen dat dit ook in Europa zou gaan gebeuren? Ik bedoel; c'mon man, wake up and smell the coffee. Als Parijs (Europa) zoveel media aandacht krijgt, waarom de rest vd wereld niet waarbij dit zelfde ook gebeurd?
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Dus jij vergelijkt aanslagen die bewust gepleegd worden, waarbij 10 tallen onschuldige mensen om het leven komen, met hartaanvallen die bij mensen voorkomen. Nee, ik geef aan dat mensen die dichter bij je staan (Parijs) belangrijker zijn dan mensen die ver van je af staan (Beiroet). >En er is niks mis met het feit dat aanslagen in Kenya, Libanon of Irak vanafgleopen week, eigenlijk niet belangrijk zijn. Maaaaaar die van Parijs wel.... Wat er in Kenia gebeurt is inderdaad niet mijn pakkie an, dat ik in Nederland zomaar opgeblazen kan worden bij een popconcert gaat mij wel persoonlijk aan. Dus ja. >Jij bent het voorbeeld van hoe het er eigenlijk niet gedacht moet worden. Het slaat namelijk nergens op dat Parijs wereldwijd zoveel steun krijgt en alle andere landen/steden buiten Europa kunnen lekker wegrotten. Met zo'n denkwijze wordt het nooit wat met deze wereld. Ik ben inderdaad geen wereldburger en iedereen die claimt een wereldburger te zijn heeft of te weinig met andersdenkenden in andere landen opgetrokken of is een fantast. Het zou mij niets verbazen als mensen in Argentinië de aanslagen in Parijs ter kennisgeving aannemen en er verder niets mee doen, dat lijkt mij ook niet meer dan normaal.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Marcos...ik vind het een beetje raar van je om te lezen dat je zo veel kritiek geeft op Europa en loopt te roepen dat de EU en in het bijzonder Nederland het zo slecht heeft aangepakt in het verleden. Jij woonde in 1 van de ABC-eilanden, toch? Waarom trek jij je dan nog iets aan van wat er in de EU gebeurt? Ik woon zelf al jaren niet meer in Nederland en hoewel ik mijn mening heb over een paar gebeurtenissen daar en politici enzo zal ik me daar toch niet (vaak) over uitspreken. Waarom? Omdat ik weet dat ik veel dingen niet weet over de huidige situatie in Nederland. Beetje tegenstrijdig ook van jou dat je beweert dat Europa al naar de kloten is of zal gaan door al die vluchtelingen maar tegelijk vind je het wel storend dat de mensen buiten Europa niet meer aandacht krijgen bij een aanslag. Wat wil je nou? Geef je nou wel of niet om hen? En wat vind je nou belangrijker? Dat de nieuwe Europeanen een kans verdienen en even veel respect zouden moeten verdienen als iedereen die daar al langer woont of vind je het nou echt gewoon tuig zoals je in jouw reacties loopt te impliceren die beter weg moet blijven en het alleen maar naar de kloten gaat helpen. Verklaar dat maar eens Marcos. Dus omdat ik niet meer in de EU woon, hoef ik me ook niks meer aan te trekken van wat zich daar afspeelt? Dan kan je net zo goed zeggen; "ik woon niet in Frankrijk dus het interesseerd me niks wat er in Parijs gebeurd." Waar het mij omgaat WP, is dat heel de wereld de afgelopen dag stil stond bij de aanslagen in Parijs, maar heel de wereld stond niet stil bij de aanslagen in andere landen en steden. Er worden topics voor aangemaakt, ik zie overal Franse vlaggetjes en de kranten staan er vol van. Als je dat doet, prima. Heb ik begrip voor maar doe dat dan ook voor de rest vd wereld. Ik vind het gewoon een bullshit argument door te zeggen van "ja maar Frankrijk is Europa en dicht bij huis" Dat is het enige van wat ik er over te zeggen heb. En dat staat verder helemaal los van of ik nou op Curacao woon of dat ik nog in NL had gewoond.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...