Ga naar inhoud

Pray For Paris


levy999

Aanbevolen berichten

  • Reacties 253
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

>Oh ja? Noem jij verschillende "parodietopics" tegelijk openen om te klagen dat er over Parijs wordt gezeurd maar niet over al die andere plaatsen 'jouw mening uiten'? Beetje apart als je het mij vraagt. Wow...ik had niet door dat mijn parodie topics je zo hard konden raken. Mijn excuses daarvoor. Je weet m'n standpunt over dit onderwerp inmiddels toch wel?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hypocriet kutvolk allemaal! XD Man man man, kan me nog de dag van mh17 herinneren heel nederland in rep en roer en steunbetuigingen dit en liedjes zus en plaatjes zo.... Ohh want t komt zo dicht bij! En vervolgens is de stille tocht met al die lijkenwagens en wat doet 90% van het volk die o zo meelevend is! Langs de weg staan om zoiets eens mee te maken en er zelf foto's en filmpjes van maken! Schei toch uit! En nu wie hoor je er nog over? Niemand alleen de nabestaanden nog. Idem voor alle moorden aanslagen etc.. Stelletje hypocrieten :p Stop toch gewoon met aan die hype mee te doen en wees toch gewoon eens eerlijk naar jezelf, namelijk: dat het je volgende maand geen ruk meer uitmaakt wat er gebeurt was!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt er geen kaas van gegeten. Niemand verwacht dat je als niet die niet betrokken is geweest bij de aanslagen, je je leven op halt zet. Het gaat erop dat je er EVEN bij stil staat; je je EVEN realiseert wat die mensen doormaken (en je daarbij hopelijk realiseert wat er gaande is in Europa en het Midden Oosten). Heeft niets met hypocrisie te maken, maar met solidariteit. Oh, en het maakt me nog wel degelijk uit wat er met MH17 gebeurd is, alleen sta ik er niet meer elke dag bij stil. >Stop toch gewoon met aan die hype mee te doen en wees toch gewoon eens eerlijk naar jezelf, namelijk: dat het je volgende maand geen ruk meer uitmaakt wat er gebeurt was! *gebeurd
Link naar reactie
Delen op andere sites

Van die mensen die dan roepen dat mensen die alleen stilstaan bij Parijs en niet Beiroet hypocriet zijn. Je bent zelf onwijs hypocriet. Een beetje moreel bewuste piet uithangen. Betrokkenheid is een gevoel welke niet altijd te controleren valt. De aanslagen in Parijs zijn niet 'belangrijker', echter wel veel dreigender voor de Nederlandse (of westerse burger in het algemeen. De aanslag laat zien dat je ook in de westerse wereld niet veilig bent van het geweld welke we kennen uit vooral het Midden Oosten en Afrika. Niet zo gek dus dat de westerse wereld hier dan ook meer aandacht aan besteed. En dan die mensen die roepen dat IS niets met de Islam te maken heeft. Net zo goed hypocriet. IS heeft wel degelijk een heleboel met de Islam te maken, hun hele 'bestaansrecht' vloeit eruit voort. Ze hebben echter helemaal niets met de gemiddelde westerse moslim te maken. De trend om IS nu dan ook "daesh" te noemen lijkt mij een strak plan: een naam als Islamitische Staat geeft teveel erkenning. De wederom opgezweepte discussie omtrent 'islamofobie', speelt IS precies in de hand. Hoe meer de westerse moslims zich vervreemd voelen van andere westerse groepen, hoe meer ze zich wellicht kunnen identificeren met het gedachtengoed van IS (uiteraard zijn dit alleen de, in beginsel, al instabiele personen). Laten we het niet moeilijker maken dan het is: 1. Je voelt me meer betrokken bij een aanslag tegen een samenleving zoals die waarin je zelf leeft. 2. Kijk je islamitische buurman er niet op aan. Ga eens met hen het gesprek aan, en merk hoe zij misschien nog wel het grootste slachtoffer zijn van de acties van IS.
Link naar reactie
Delen op andere sites

> De aanslag laat zien dat je ook in de westerse wereld niet veilig bent van het geweld welke we kennen uit vooral het Midden Oosten en Afrika. Niet zo gek dus dat de westerse wereld hier dan ook meer aandacht aan besteed. Wake up and smell the coffee, domme kut. Krijgt er eentje NU pas door dat je in Europa ook niet veilig bent. Volgens mij ben je de aanslagen in Londen van een paar jaar alweer vergeten? Heeft geen kut te maken met hypocriet zijn. Je weet niet eens wat je praat oelewapper. Nogmaals, ik vind het achterlijk dat alle aandacht vanuit de hele wereld op dit moment alleen naar Parijs gaat. Ik vind het eerder egoistisch om te denken van "oh geen aanslag binnen europa, boeit me niet... Oh wel aanslag in europa, boeit me wel." Een aanslag is overal net zo erg pik, of het nou binnen of buiten Europa afspeelt. Blijkbaar snappen veel mensen dat niet.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...