Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

The Rock kan nu al wel stellen dat het volgende kabinet wederom gaat bestaan uit VVD, CDA en D66. ChristenUnie kan waarschijnlijk er buiten blijven. Samen hebben die 3 partijen een ruime meerderheid volgens de peilingen. The Rock vindt het wel laf dat Rutte op voorhand weer partijen uit gaat sluiten, met name de PVV. Niet helemaal The Rock zijn ding, maar de 2e partij uitsluiten is nogal wat. Wilders is nog niet zo’n gekkie als Baudet. Precies wat hieronder ook al gezegd werd, eigenlijk is een stem op de PVV of FVD nutteloos geworden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee ,zoals the rock al zei begon 12 jaar geleden geen financiële crisis, hebben we niet te maken met voortdurende vergrijzing en zijn er geen extra maatregelen genomen om wat te doen aan het klimaat. ;) Om maar wat te noemen. Het geeft geen zin om blind te staren op wat statistieken als je geen rekening houdt met de context. VVD is de laatste jaren druk bezig om juist de belastingen weer te verlagen. Dat zal nu wel op hold gaan nu de coronacrisis An de gang is. Maar goed dan neem je ze dat over vier jaar natuurlijk gewoon weer kwalijk natuurlijk.

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste, je betaalt zelf geen inkomstenbelasting Mike, dus ik zou me er niet zo druk over maken. Ten tweede, een lagere belastingdruk betekent niet automatisch dat je als burger goedkoper uit bent. Ik woon bijvoorbeeld in het verenigd koninkrijk, daar is de belastingdruk significant lager. De keerzijde daarvan is dat alle scholen die door de overheid gefinancierd worden echt superkut zijn, dus de meeste ouders die het zich kunnen veroorloven lappen vanaf de basisschool al tussen de 5 en 10 duizend pond per jaar om hun kind naar een fatsoenlijke school te sturen. Stel je hebt twee kinderen, dan kost die grap je dus meer dan 10.000 pond per jaar. Ten derde, de kabinetten Rutte hebben de staatsschuld tussen 2014 en 2019 flink afgebouwd (van 68% van het BBP naar 48%). De staatsschuld is een lening die de huidige werkenden aangaan en die door toekomstige generaties terugbetaald moet worden. De facto heeft Rutte dus de huidige werkende generatie (waar jij geen onderdeel van bent) gekort zodat de toekomstige werkende generatie (jij) meer te besteden heeft. Het is me een raadsel hoe je daar tegen kan zijn.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

https://longreads.cbs.nl/materiele-welvaart-in-nederland-2020/belastingen/ De belastingdruk is trouwens gewoon teruggelopen tussen 2013 en 2018 (het laatste jaar waarvoor het CBS data heeft). Misschien een tip voor het geval je een claim wil maken over een trend. Dan helpt het altijd om data te hebben die een aantal verschillende jaren bestrijkt. Dat grafiekje dat je zelf hebt geplaatst (heb hem even teruggezocht in het Business Insider artikel want je link doet het niet) laat een dwarsdoorsnede van Europese economieën zien in één jaar. Hoe denk je zelf te beoordelen of de belastingdruk terugloopt of oploopt als je maar één jaar aan data hebt? :')

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas Mike, The Rock denkt toch dat het FVD gaat worden. Dit Baudet vindt The Rock echt een behoorlijke kneus met zijn rare teksten, de man kan ieder moment in een psychose belanden lijkt het. Dus The Rock zijn stem zal dan naar van Haga of Smolders gaan zoals het er nu naar uitziet

IF YOU SMEEEEEEEEEEELL, WHAT THE ROCK… IS… COOKIN’!! ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Stemmen op de PVV of FVD is over het algemeeen net zo nutteloos als blanco stemmen. Laten we wel wezen, iedere zetel voor de PVV is een zetel dat niet naar andere partijen gaat. En ook al regeert de PVV niet, als oppositielid dienen ze nu en dan moties in of steunen ze moties die bredere steun genieten in de Kamer.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al dan niet na wat amendementen aan deze moties, om de PVV randjes er van af te halen. Ik heb overigens geen concrete voorbeelden van ingediende PVV moties die steun ontvangen én genoeg stemmen ontvangen, behalve dan die ene PVV motie een week vóór de avondklokstemming, waar D66 toen nog voor stemde, om een avondklok *niet* in te voeren.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...