Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

>HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAAAHAHHA Ademt in HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHA Voor de mensen met veel geld ja........ Je zou toch verwachten dat iemand die er zo vaak naast zit als jij inmiddels wat beter is in het omgaan met zo'n situatie. Even voor de duidelijkheid, dit was je claim: >Nee 12 jaar rutte heeft de belastingdruk voor Nederlanders goed gedaan. ;) Vervolgens blijkt dat de belastingdruk inderdaad omlaag is gegaan. In plaats van te zeggen "joh, zat ik er even naast", maak je vervolgens een nieuwe claim en hoop je dat niemand door heeft dat deze totaal anders is dan je eerste claim. >Voor de mensen met veel geld ja......... Nu vind ik die nieuwe claim van je wel grappig, want als je van de VVD verwacht dat ze de belastingdruk kunnen verlagen van mensen zónder geld snap ik best waarom je permanent gedesillusioneerd bent. Dat kan namelijk niet. Stel er is iemand die minimumloon verdient. Die moet dan 37% belasting betalen. Echter, 18% daarvan is AOW en 10% daarvan is WLZ (tot een maximum van 9.000 euro totaal), dus dat zijn geen belastingen, maar verzekeringen die de staat namens jouzelf afsluit. Vervolgens blijft er ongeveer 9% over, 0.09*20.000 = 1800 euro belasting. Maaaarrrr, er bestaat ook zo iets als een algemene heffingskorting. Dat is een vrijstelling voor belasting, en in 2021 is die 2837 euro voor iemand die minder dan 21000 euro verdient. Ergo, iemand die minimumloon verdient betaalt geen belasting. Het enige wat iemand die minimumloon verdient aan de staat moet afstaan zijn de premies voor hun arbeidsongeschiktheidsverzekering en AOW premies, en zelfs daarop krijgen ze een korting van ongeveer 1000 euro. Nogal wiedes dat het de VVD niet lukt om de lasten te verlichten voor mensen met weinig inkomen, die hebben namelijk geen lasten. Sterker nog, de VVD is voorstander van het loskoppelen van het minimumloon en de bijstand zodat het minimumloon omhoog kan ;)

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat doe je? Iemand met het denkniveau van Hellraidermike gaat niets van deze comment begrijpen vanwege de ''getallen'' en ''percentages''. Graag in normaal Nederlands :)

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ik heb overigens geen concrete voorbeelden van ingediende PVV moties die steun ontvangen én genoeg stemmen ontvangen, behalve dan die ene PVV motie een week vóór de avondklokstemming, waar D66 toen nog voor stemde, om een avondklok niet in te voeren. Toen ze in die gedoogconstructie zaten hadden ze wel een paar puntjes meegepakt, zoals 114 red een dier. Ook het burkaverbod (waar ik zelf trouwens mordicus op tegen ben) was er waarschijnlijk nooit gekomen zonder de PVV. Daarnaast gaan al die ex-FVD senatoren komende verkiezingen nog een interessante rol spelen bij de kabinetsformatie omdat ze kunnen doen waar ze zin in hebben en waarschijnlijk nodig zullen zijn voor een meerderheid in de eerste kamer.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Laten we wel wezen, iedere zetel voor de PVV is een zetel dat niet naar andere partijen gaat. En ook al regeert de PVV niet, als oppositielid dienen ze nu en dan moties in of steunen ze moties die bredere steun genieten in de Kamer. En eens dat dit het belangrijkste verschil tussen een blanco stem en een stem op de PVV of FVD is. Bij een blanco stem gaat de zetel gewoon naar het partijkartel. Bij een stem op de FVD / PVV zit er in ieder geval een (in veel gevallen) louche figuur namens jou te roeptoeteren in de tweede kamer.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap ineens waarom jij VVD stemt, VVD is namelijk ook zo goed met het spelen van cijfertjes zodat je niet doorhebt wat er werkelijk gebeurt. Laten we vooral al die economen niet vergeten die bewijzen dat de belastingdruk zeker wel omhoog ging. Maar goed aangezien jij denkt te kunnen spelen hier het bewijs. https://www.accountancyvanmorgen.nl/2020/12/03/nederland-tegen-de-trend-belastingdruk-verder-gestegen/ "Van elke euro draagt de Nederlandse burger nu 4,5 cent meer aan de fiscus af dan tijdens de eerste kabinetten-Balkende." He dat is toch tegenstrijdig met jou claim niet dan? https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/belastingdruk-eu-toegenomen-nederland-stabiel/ In 2018 werd 5% meer opgehaald dan 2017. http://www.oecd.org/tax/tax-policy/revenue-statistics-netherlands.pdf En hier even de OECD waarbij in 2019 iedere Nederlander 39.3 cent aan belasting betaald voor elke euro. In 2008 was dit 36%. De belastingdruk is onder kabinet rutte dus met 3.3% gestegen, je kunt dat draaien hoe je wil maar het feit blijft dat onder kabinet rutte de belastingdruk met 3.3% is gestegen. https://www1.compareyourcountry.org/tax-revenues-global/en/0/655/default/2008 https://www1.compareyourcountry.org/tax-revenues-global/en/0/655/default/2018 In de afgelopen 2 jaar is die 38.8 naar 39.3 gegaan alleen in de afgelopen 2 jaar is die al met 0.5% gestegen. Laten we vooral niet vergeten wat er nog meer onder VVD/rutte is gebeurt. -Een participatie wet die niet werkt en juist de mensen die het zou moeten helpen in de problemen brengt. -negatieve rente -huizenprijzen die zo de pan uit rijzen dat je inmiddels alleen een huis kan kopen als je tweemaal modaal verdient. -toeslaggenaffaire -ziekenhuis die dicht gaan omdat er gigantisch op gekort wordt. -IC bedden die zijn gekort -Dramatisch staat van reageren op het corona virus (waar al jaren voor word gewaarschuwd dat Nederland er niet klaar voor is) -Dramatisch staat van vaccineren. -Huurhuizen die er gewoonweg niet zijn. -Begeleidwonen waar de wachtrijen veel te lang zijn. -Gekort worden op subsidies zoals sociale hulp binnen gemeente, waarbij er gemeente zijn waarbij gewoonweg geen sociale hulp meer is. -Gekort worden op allerlei andere gemeentelijke kosten waardoor bij de gemeente veelal moet worden gekort op allerlei dingen. (veelal sociale activiteiten voor mensen) Hoeveel moet ik nog meer opnoemen wat je allemaal te danken aan het kabinet rutte? Lasten verlichten kan je bijvoorbeeld doen door de belastingen te verhogen op vermogen, op grote bedrijven nee wat gaan we doen we gaan daar de belastingen verlagen om die daarna ter verhogen bij de laagste lonen want ja die hebben al zoveel geld. oh wacht. Maar goed uiteindelijk mag je natuurlijk stemmen op welke partij je wil, dat heet democratie maar dat wil niet zeggen dat je keuze een goed keuze is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje kritisch denkvermogen Mike, kom op: >"Van elke euro draagt de Nederlandse burger nu 4,5 cent meer aan de fiscus af dan tijdens de eerste kabinetten-Balkende." >He dat is toch tegenstrijdig met jou claim niet dan? Nee want Rutte is alleen verantwoordelijk voor de periode 2010 - 2020 (en zelfs daarin is de VVD slechts een van de vele factoren). Je cijfertje over de belastingdruk tussen 2003 -2020 is dus irrelevant omdat een prima verklaring daarvoor kan zijn dat de belastingdruk in de periode 2003 - 2010 met méér dan 4.5% is toegenomen en hij in de periode 2010 - 2020 weer is teruggelopen. >In 2018 werd 5% meer opgehaald dan 2017. In hetzelfde artikel staat ook: "Nederland is een middenmotor met een stabiele belastingdruk van 39,2 procent". Als je leest waar die 5% vandaan komt zie je dat dat over absolute belastinginkomsten gaat (terwijl belastingdruk de hoeveelheid geld is die een individu per verdiende euro aan de staat geeft). Absolute belastinginkomsten kunnen omhoog gaan (doordat het BBP stijgt) terwijl de belastingdruk gelijk blijft. Dat is precies wat er is gebeurt tussen 2017 en 2018. >En hier even de OECD waarbij in 2019 iedere Nederlander 39.3 cent aan belasting betaald voor elke euro. In 2008 was dit 36%. Ik in de war want zelfs met control+F zie ik niets omtrent 2008. Ik denk dat je de volgende zin fout hebt gelezen. Wederom gaat het hier om 2000 - 2019 aantallen dus dat zegt niet zo veel. >The tax-to-GDP ratio in the Netherlands has increased from 36.9% in 2000 to 39.3% in 2019 >In de afgelopen 2 jaar is die 38.8 naar 39.3 gegaan alleen in de afgelopen 2 jaar is die al met 0.5% gestegen. https://longreads.cbs.nl/materiele-welvaart-in-nederland-2020/belastingen/ 2016 was een historisch laag jaar qua belastingdruk. Door op de laatste twee jaar te focussen verlies je de trend van 2012 - 2018 (kabinetten Rutte 2 & Rutte 3) uit het oog.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een paar puntjes van je standaard long-list aan problemen die allemaal de schuld zijn van Rutte!!! Ik heb alle corona zooi er even uitgehaald om twee redenen: - op een paar eilanden na heeft iedereen hun corona-respons verneukt. Ik denk dat het allemaal net wat moeilijker om het fatsoenlijk op te zetten dan jij uit je ivoren toren denkt. Zeker binnen een Europese unie waar de grenzen nauwelijks te sluiten zijn en ieder land op andere momenten in lockdowns zit. - de belangrijkste bewindspersoon omtrent corona is een CDA'er >negatieve rente Rentestand wordt grotendeels bepaald door de ECB, daar heeft het Nederlands kabinet geen enkele invloed op. >huizenprijzen die zo de pan uit rijzen dat je inmiddels alleen een huis kan kopen als je tweemaal modaal verdient. Welkom in de vrije markt. In minder begeerlijke delen van het land (Limburg! Twente!) kun je gewoon voor 2 ton een prima woning op de kop tikken. Als je zo nodig in Amsterdam een woning wil kopen kost dat wat meer geld. Voor mensen met een laag inkomen zijn genoeg sociale huurwoningen beschikbaar. >Huurhuizen die er gewoonweg niet zijn Moet je maar wat verder uit de stad gaan wonen. In alle Limburgse kneuterdorpen speelt dit probleem niet, en in het centrum van Amsterdam wonen is een luxe. Een manier waarop een huizentekort (dat vervolgens leid tot hoge prijzen) op te lossen is is door meer huizen te bouwen. Als er één partij in Nederland is die daar voorstander van is is het de VVD wel. >Gekort worden op subsidies zoals sociale hulp binnen gemeente, waarbij er gemeente zijn waarbij gewoonweg geen sociale hulp meer is. Je zou toch bijna zeggen dat een gemeentelijk probleem een.... gemeentelijk probleem is, toch? Moet Rutte nu ook iedere gemeente in Nederland gaan besturen ofzo? Dit is echt (samen met de negatieve rente) een perfect voorbeeld van hoe in jouw belevingswereld allerhande zaken die echt niks met de landelijke overheid te maken hebben ineens de schuld van Rutte / de VVD zijn. >Gekort worden op allerlei andere gemeentelijke kosten waardoor bij de gemeente veelal moet worden gekort op allerlei dingen. (veelal sociale activiteiten voor mensen) Gemeenten kunnen hun eigen belastingen heffen als het echt zo'n probleem is.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Lasten verlichten kan je bijvoorbeeld doen door de belastingen te verhogen op vermogen, op grote bedrijven nee wat gaan we doen we gaan daar de belastingen verlagen om die daarna ter verhogen bij de laagste lonen want ja die hebben al zoveel geld. oh wacht. Grapjas. Vermogen in box 3 is voor vermogende mensen verhoogd. Hoge vpb tarief is nog steeds 25% (daarnaast zijn er tal van fiscale regelingen voor BV's afgeschaft of op de schop gegaan.) En het percentage dividendbelasting is verhoogd.

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het trouwens wel geestig dat je hele relaas over hoe vervelend het is dat gemeenten geen geld hebben voor sociale activiteiten e.d. in de context staat van een langere discussie waarin je betoogt dat Rutte niet genoeg heeft gedaan om de belastingdruk te verlagen :') Ik denk dat dit het centrale probleem is van de meeste meningen die je hier uit, ze zijn allemaal tegenstrijdig. Aan de ene kant ben je boos dat mensen te veel belastingen moeten afdragen, en aan de andere kant ben je boos dat de overheid niet genoeg geld uitgeeft. Het is het een of het ander. Of je wil graag lastenverlaging, met als gevolg dat bepaalde uitgaven terug moeten lopen, of je wil graag bepaalde uitgaven behouden, in welk geval je ook geen lastenverlaging door kan voeren. Het verschil tussen de politici die je zo verkettert en jezelf is dat politici in de echte wereld opereren waar dit soort tegenstrijdige onzin niet mogelijk is. Terwijl jij in je eigen droomwereld prima deze twee standpunten aan kunt houden en kunt klagen over de mate waarin de gevestigde politiek niet voldoet aan jouw droomwereld-standaard.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality Ook lachen trouwens, als je de GINI coefficient van 1e wereld landen bekijkt ziet de lijst van landen met de meest gelijke inkomensdistributie ter wereld er zo uit: 1. IJsland 2. Noorwegen 3. België 4. Finland 5. NEDERLAND 6. Denemarken 7. Zweden etc. etc. Het idee dat de armste mensen in Nederland stelselmatig worden uitgeknepen staat haaks op de feiten.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Ik in de war want zelfs met control+F zie ik niets omtrent 2008. Ik denk dat je de volgende zin fout hebt gelezen. Wederom gaat het hier om 2000 - 2019 aantallen dus dat zegt niet zo veel. En hier weet ik zeker dat je maar wat lult omdat 2008 letterlijk als link staat in mijn bericht. Daarnaast je laatste bericht is zeker niet tegenstrijdig, dat kan je doen door belastingen te verhogen waar dat logisch is, bij grote bedrijven en vermogen. Waar die belasting nu veel te laag is. Dan heb je nog zoiets als bijvoorbeeld basisinkomen. Je kunt ook de kosten verlagen bij dingen die totaal niet nuttig zijn. Zo kan je het hele zooitje werkbedrijf/uwv/etc opdoeken als je een basisinkomen hebt. Preventie van de zorg in plaats van oplossen van kwalen is ook gigantisch goedkoper, je hoeft namelijk niet voor zorg te betalen als je niet voor mensen hoeft te zorgen. Korten op sociale activiteiten en sociale zorg in gemeente is daarom dus een doodsoorzaak. Hierdoor komen mensen alleen meer in psychisch problemen waardoor je ook fysieke problemen krijgt (meer stress veroorzaakt bijvoorbeeld met hartklachten meer obesitas en ga zo maar door) Mensen zoals jij en de VVD kunnen niet verder denken als het probleem wat zich op dat moment aan doet en denken nooit aan het lange termijn zeker niet in de politiek (doen ze trouwens bijna allemaal niet) Neem bijvoorbeeld het hele groene aarde gebeuren, waarbij elektrische auto's moeten (over 5 jaar al, al is dat een streven wat ze toch nooit halen) dit omdat het gewoonweg onmogelijk is om laadpalen te bouwen of een elektriciteits net te bouwen wat het aankan. Nee dan gaan we geld verspillen aan geld verslindende windmolens die ook nog eens meer slopen om zich heen dan dat ze goed doen. (een windmolen kan niet draaien zonder subsidie omdat ze te duur zijn) Zo was het bijvoorbeeld ook gigantisch dom om tehuizen dicht te doen en mensen maar lekker thuis te zetten, mensen die geld hebben kunnen daar tijd voor maken, maar als je zoals de meesten net genoeg hebt om van te leven kun je ook niet nog eens de rest van je tijd voor je ouders zorgen. Ja dat kost minder zeggen ze dan. Puntje bij paaltje kost het de zorg meer omdat de mensen die er thuis voor moeten zorgen (bijna altijd de kinderen) veel meer stress ervaren en daar alles omheen onder lijd inclusief de gezondheid van de persoon zelfs. Als je dan bijvoorbeeld leest zoals gisteren dat er een gehandicapte jongen buiten werd gezet bij de brandweer (jongen was 20) omdat de ouders er niet meer voor konden zorgen dan moet jij je toch een serieus gaan afvragen waar we hier in Nederland mee bezig zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Voor mensen met een laag inkomen zijn genoeg sociale huurwoningen beschikbaar. Dit is een vieze vuile grove leugen en dat weet je zelf ook, een zijn zeker niet genoeg sociale huurwoningen en dat is al lang en breed bewezen en duidelijk. https://www.aedes.nl/artikelen/financi-n/financi-n-n/aedes-nog-veel-groter-tekort-betaalbare-huurwoningen-onvermijdelijk.html Hier even bewijs dat er 125.000 te weinig worden gebouwd en dat aantal alleen maar groter aan het worden is. Hier nog een https://www.nhnieuws.nl/nieuws/262958/de-peiling-heb-jij-last-van-het-grote-tekort-aan-sociale-huurwoningen En nog een https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2314452-tekort-aan-betaalbare-woningen-is-hogere-inkomensgrens-de-oplossing.html Nog een https://www.aedes.nl/artikelen/bedrijfsvoering/benchmarking/00-actueel/nieuwbouw-sociale-huurwoningen-naar-dieptepunt.html Stop met leugens te vertellen die zo hard bewezen zijn dat het grappig is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je vergist je. Je hebt meerde schijven tegenwoordig in box 3 https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/vermogen_en_aanmerkelijk_belang/vermogen/belasting_betalen_over_uw_vermogen/grondslag_sparen_en_beleggen/berekening-2021/berekening-belasting-over-inkomen-uit-vermogen-over-2021 Ik heb ook nergens gezegd dat het tarief 25% is. Ik heb wel 25% genoemd t.a.v. de vpb, maar dat is een heel andere belasting. Ik denk dat je, je daarmee vergist

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...