Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

>Het enige wat ik vraag van mensen in de bijstand is dat ze een beetje hun best doen zodat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van de overuren die ik op werk draai om hun eten te betalen. Sowieso lijkt een bestaan waarin je zelfvoorzienend bent en wat kunt opbouwen een stuk menswaardiger dan een bestaan waarin je schijt hebt. Want iedereen in de bijstand heeft schijt? In ieder geval, kun je vanavond 2 uurtjes extra werken? ik heb zin in sushi vanavond.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Avant als je zo'n locke fan bent hoe kijk je dan aan tegen erfrecht? Volgens mij een grote schande als je een echte Locke fan bent. Ik heb echter zo het idee dat jouw pappie en mammie goed bedeeld zijn en dat er een flinke koopwoning (wss meerdere) op jou zitten te wachten zodra ze er niet meer zijn. Maar dat is anders of niet? Dat zijn vruchten van jouw arbeid? Je beseft overigens wel dat Locke alleen werkt als er oneindig van iets zou zijn? En dat John Locke leefde in een tijd waar dat er ook op leek? Zal wel lastig zijn om dingen in perspectief te plaatsen als je zo vast zit in je dogma. Er valt niet te discussiëren met zo iemand. Ik vind het echt bizar dat je anno 2021 een systeem aanbidt dat iemand 400 jaar terug heeft voorgedragen. Maar hey als je een Amerikaan was had je je wss ook hard gemaakt voor het bezit van een ak-47 want het is je "constitutional right".
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Het enige wat ik vraag van mensen in de bijstand is dat ze een beetje hun best doen zodat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van de overuren die ik op werk draai om hun eten te betalen. Sowieso lijkt een bestaan waarin je zelfvoorzienend bent en wat kunt opbouwen een stuk menswaardiger dan een bestaan waarin je schijt hebt. De ware aard komt altijd boven. Afgunst. Dat is waarom ik in essentie ook niet geloof in democratie. Mensen zijn niet rationeel. We zijn oh zo emotioneel. Je bent hier als je een beetje geluk hebt om de nabij de 80 jaar op aarde man. Wil je dan je leven op zo'n manier leven? Vermoeiend moet dat zijn zeg.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tuurlijk zit er een nadeel aan. Heel veel zelfs. Maar het argument wat rechts gebruikt met: ja dan stopt iedereen met werken, zegt toch eigenlijk al genoeg. Als werken echt zo kut is dat iedereen liever een schijntje heeft per maand dan "lekker werken" zoals de rechtse lui altijd pretenderen. Moeten we toch iets anders verzinnen? Of kies je er liever voor om mensen te onderdrukken met schijt fiat geld dat altijd minder waard wordt terwijl de elite maar blijft accumuleren. Ik denk overigens dat het best mee zou vallen mbt de mensen die stoppen met werken. Inflatie zou een groter probleem zijn. Maar ook inflatie is man made. Dat is ook op te lossen. Door een goud standaard. Of nog liever: een bitcoin standaard. Het kost echter wel wat. En we hebben al zo weinig voor elkaar over. Dus dat zal wel niet zo snel gebeuren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Avant als je zo'n locke fan bent hoe kijk je dan aan tegen erfrecht? Volgens mij een grote schande als je een echte Locke fan bent. Ik heb echter zo het idee dat jouw pappie en mammie goed bedeeld zijn en dat er een flinke koopwoning (wss meerdere) op jou zitten te wachten zodra ze er niet meer zijn. Maar dat is anders of niet? Dat zijn vruchten van jouw arbeid? Ik zie liever het erfrecht verdwijnen. Maar wel bedankt dat je namens mij bepaalt wat ik denk. >Je beseft overigens wel dat Locke alleen werkt als er oneindig van iets zou zijn? En dat John Locke leefde in een tijd waar dat er ook op leek? Zal wel lastig zijn om dingen in perspectief te plaatsen als je zo vast zit in je dogma. Er valt niet te discussiëren met zo iemand.Ik vind het echt bizar dat je anno 2021 een systeem aanbidt dat iemand 400 jaar terug heeft voorgedragen. Maar hey als je een Amerikaan was had je je wss ook hard gemaakt voor het bezit van een ak-47 want het is je "constitutional right". Jeezus christus man doe rustig. De enige reden dat ik Locke aanhaal is omdat jij meent dat "rechtse mensen vinden dat vermogensopbouw geweld is". IK ZEG NIET EENS DAT IK HET EENS BEN MET DE LEZING VAN LOCKE. En in plaats van dat je gewoon toegeeft dat je ongelijk hebt, krijg ik deze knettergekke tirade op mijn dak. Doe normaal zeg, heb je wel vaker moeite met ergens rustig op te reageren ofzo? :''')

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>De ware aard komt altijd boven. Afgunst. Leg me even uit waarop ik jaloers ben dan. >Dat is waarom ik in essentie ook niet geloof in democratie. Mensen zijn niet rationeel. We zijn oh zo emotioneel. Hahaha zo kan ik het ook. "Mijn mening is rationeel en alle andere mensen zijn emotionele wrakken die niet kunnen denken!" >Je bent hier als je een beetje geluk hebt om de nabij de 80 jaar op aarde man. Wil je dan je leven op zo'n manier leven? Vermoeiend moet dat zijn zeg. Valt reuze mee.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Wel bizar dat Avant zich als liberaal bestempelt maar vervolgens wel mensen gaat opleggen wat een menswaardig leven was. Mogen ze dat niet voor zichzelf bepalen? Blijkbaar niet. Zoveel individuele vrijheid wil Avant. Twee dingen: 1. Mensen de vrijheid willen geven om hun leven te leiden zoals ze zelf willen betekent niet dat ik daarom geen moreel oordeel kan vellen over de manier waarop mensen hun leven leiden. Alsof je als liberaal niet mag denken dat Nelson Mandela een beter leven heeft geleid dan Donald Trump. Wat een onzin. Sterker nog, juist mensen die zelf bepalen hoe ze leven en de kans hebben gekregen om een goed leven te leiden en andere keuzes te maken zijn daarop te beoordelen. 2. Door bijstand te koppelen aan een sollicitatieplicht verplicht ik helemaal niks aan mensen, ze zijn vrij om niet te solliciteren en geen bijstand te ontvangen. Ik maak de barmhartigheid van de overheid namens ons allen conditioneel op solliciteren. De bijstandsgerechtigde verliest precies 0 vrijheid op deze manier. De mogelijkheid op het ontvangen van bijstand blijft gewoon bestaan, en iedere bijstandsgerechtigde heeft de mogelijkheid om zonder een onredelijke inspanning deze bijstand te ontvangen.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de categorie afgunst trouwens: "From each according to his ability, to each according to his needs" Deze mooie quote komt zoals je vast wel weet van een afgunstige, guurrechtse neoliberale denker genaamd Karl Marx. Met mijn verwachting dat mensen in de bijstand een beetje hun best doen om te solliciteren zit ik gewoon op één lijn met de grondlegger van het communisme.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Het enige wat ik vraag van mensen in de bijstand is dat ze een beetje hun best doen zodat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van de overuren die ik op werk draai om hun eten te betalen. Wel mooi hoe iedereen van deze overduidelijke gechargeerde comment gelijk al uit hun slof schiet en klaar staat met het boetekleed van fatsoen. Inhoudelijk zegt Avant volgensmij niets verkeerds of onredelijk. Is het zo raar om te verwachten van iemand die gesubsidieerd wordt door de overheid (lees: belastingplichtige) zich daarvoor zo goed mogelijk voor inzet ( naar kennen en kunnen)?

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

The Rock pleit al langer ervoor om iedere 20 jaar een democratisch gekozen dictator aan te stellen voor 5 jaar. Steeds 20 jaar polderen, dan 5 jaar knopen doorhakken. Even geen Greenpeace als er een snelweg nodig verbreed moet worden om de files op te lossen, even gewoon problemen oplossen die al heel lang blijven liggen, en bovenal minstens een half jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf invoeren voor mensen met een kleine auto die tussen 2 grote auto’s inparkeren en dan helemaal doorrijden naar voren, zodat het lijkt of die plek nog vrij is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Of mensen die in een drukke woonwijk maandenlang een parkeerplaats bezet houden met een aanhanger. Daarvoor zouden ze lijfstraffen weer moeten invoeren. 20 stokslagen of iets dergelijks. Net als mensen die in de bus hun tas naast zich neerzetten en doen alsof ze die niet gewoon op schoot kunnen nemen als het druk is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...