Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Nou The Rock denkt dat we wel kunnen stoppen met de discussie hier. De gezamenlijke peilingen geven aan dat de VVD veruit de grootste gaat worden, met ruim 2x zoveel zetels als welke andere partij dan ook. Gelopen race dus. Wel interessant om te zien of er een coalitie van 3 partijen kan komen, dat zal zijn waar het om gaat draaien. Kiesdrempel lieve mensen, kiesdrempel. Vermoeiend als die tig partijen met een paar zetels steeds. Beter een kiesdrempel van 5% invoeren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Of kies je er liever voor om mensen te onderdrukken met schijt fiat geld dat altijd minder waard wordt terwijl de elite maar blijft accumuleren. Ik denk dat het beginsel is om de mensen te stimuleren weer aan het werk te laten gaan zodat deze hulp niet nodig is. Dat de uitvoering van de wet misschien beter kan, ja dat zou kunnen, maar ik denk dat het geen slecht beginsel is om mensen verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen leven. Dat dit niet iedereen even goed afgaat, is een gegeven. Denk aan mensen met depressieve klachten. Nu is de vraag, zijn zij beter af met meer giften en minder plichten. Zijn dan de specifieke problemen die zij hebben dan opeens over? Misschien wel, doordat zij werk kunnen doen dat zij misschien wel leuk vinden. Misschien ook niet, omdat de aard van de problematiek dieper dan dat kan liggen. Ik kan me wel voorstellen dat de uitvoering van de wet onderdrukkend kan worden ervaren, vooral wanneer men ook andere (mentale) klachten heeft. Toch zijn het soort banen niet opeens radicaal anders met een basisinkomen, dus zo veel verschil in keus zie ik niet. En uiteindelijk zal je dan toch weer moeten solliciteren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rebenga En toch verwacht ik meer van hem dan elke andere kandidaat minister-president. Charismaloze Ploumen, Anti-Islam Geertje. overrated Kaag, Complot Thierry of bakfiets Klaver, ik zie ze het allemaal niet beter doen. Alleen Hoekstra zou in mijn ogen een andere goede kandidaat minister president zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is weer gezellig bij de racisten van het FvD: https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2021/02/racistische-uitingen-in-baudets-berichtenverkeer-803993/ Dieptepunten uit het artikel: >Zo zei Baudet op 29 juli afgelopen jaar tegen zijn partijvrienden dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75. >In een discussie met zijn toenmalige stafleden Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier – thans de nummers 6 en 23 op de kandidatenlijst – zei Baudet: ‘Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?’ Van Meijeren antwoordde: ‘Hell no.’ >Medewerkers Andreas Bakir en Samuel Jong – thans de kandidaten 17 en 15 op de kieslijst – drongen in de groepsapp aan op een verbod van Netflix omdat de serie The Couple reclame zou maken voor een seksuele relatie tussen blanke vrouwen en zwarte mannen.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Omdat het twee verschillende dingen zijn, maar ik snap dat jij dat niet ziet. Punt 2 wil niet dat zijn dochter uitgaat met een zwart persoon (woordkeuze is wel waardeloos overigens) dat kan allerlei redenen hebben, zoals cultuur, voorgaande ervaringen, statistieken etc. Dat is gewoon een terecht punt en helemaal niet raar. (nogmaals de woordkeuze wel) Gezien de woordkeuze is het waarschijnlijk een ongegronde reden. Punt 3 heeft ook meerdere uitkomsten, de reden kan namelijk de manier waarop er reclame wordt gemaakt(kijk hoe progressief we zijn), en daardoor omgekeerde racisme is. Daarbij krijg je het gevoel dat dit soort dingen door je strot worden geduwd. De tweede reden kan uiteraard zijn dat je het niet normaal vind dat zwarte en witte mensen een relatie zouden moeten hebben. Waar die reden misschien racistisch is kan je wel die gedachten hebben. En uiteraard kan diezelfde gedachten ook niet racistisch zijn. Maar goed gezien jij VVD stemt had ik ook niet anders verwacht dat het per definitie in jou ogen racisme is en je totaal niet bij andere perspectieven stil staat. Je reactie bewijst trouwens dat je niet in andere perspectieven denkt. Jij ziet het namelijk als 2 dezelfde strekkingen terwijl dat sowieso niet waar is omdat verschillende mensen daar verschillende moralen en gedachten over nahouden. Zo zou ik nooit een zwart persoon als vriendin willen hebben, is dat racisme of niet?
Link naar reactie
Delen op andere sites

OK boys, daar gaan we, de grote Godwin post. >Punt 2 wil niet dat zijn dochter uitgaat met een zwart persoon (woordkeuze is wel waardeloos overigens) dat kan allerlei redenen hebben, zoals cultuur, voorgaande ervaringen, statistieken etc. Dat is gewoon een terecht punt en helemaal niet raar. (nogmaals de woordkeuze wel) Gezien de woordkeuze is het waarschijnlijk een ongegronde reden. >At the annual party rally held in Nuremberg in 1935, the Nazis announced new laws which institutionalized many of the racial theories prevalent in Nazi ideology. The laws excluded German Jews from Reich citizenship and prohibited them from marrying or having sexual relations with persons of "German or related blood." Maar goed, dat kan natuurlijk ook hele goede redenen hebben! Zoals cultuur (vuile joden!), voorgaande ervaringen (George Soros), statistieken (lange neus!). Mike. Alle punten die je hier aanhaalt zijn racistisch (dat is echt het beste wat ik ervan kan maken zonder te zeggen dat je zelf al dan niet bewust een racist bent). Zeggen dat de jongen waarmee je dochter thuis komt een crimineel is omdat negers vaker crimineel zijn is racisme. De vraag of de statistiek an sich klopt is daarbij niet relevant. >Punt 3 heeft ook meerdere uitkomsten, de reden kan namelijk de manier waarop er reclame wordt gemaakt(kijk hoe progressief we zijn), en daardoor omgekeerde racisme is. Daarbij krijg je het gevoel dat dit soort dingen door je strot worden geduwd. Godverdomme Mike je bent een mongool. >Maar goed gezien jij VVD stemt had ik ook niet anders verwacht dat het per definitie in jou ogen racisme is en je totaal niet bij andere perspectieven stil staat. Je reactie bewijst trouwens dat je niet in andere perspectieven denkt. Sorry vriend maar ik kan je racistische drek moeilijk als valide ander perspectief zien. >Jij ziet het namelijk als 2 dezelfde strekkingen terwijl dat sowieso niet waar is omdat verschillende mensen daar verschillende moralen en gedachten over nahouden. Als je aan de kant van de historie van Hitler en de Klu Klux Klan wil staan is dat jouw keus. Ik vind het allemaal maar treurige en enge debielen >Zo zou ik nooit een zwart persoon als vriendin willen hebben, is dat racisme of niet? Dat ligt eraan wat je motivatie is. Als je je niet aangetrokken voelt tot zwarte dames is dat je eigen keus. Op het moment dat je nooit een zwarte vriendin wil hebben omdat je op basis van haar huidskleur al al je negatieven vooroordelen klaar hebt staan (cultuur, voorafgaande ervaringen, statistieken) ben je gewoon een racist.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>opvatting dat mensen met een bepaalde huidskleur beter zouden zijn dan mensen met een andere kleur, gebruikt als rechtvaardiging om mensen met een andere kleur slecht te behandelen. Is de definitie die de Van Dale aan racisme geeft. Op het moment dat jij jouw persoonlijke ervaringen met andere personen met een kleurtje, of statistieken gebruikt om een individu met een andere kleur slecht te behandelen (je mag niet met mijn dochter zoenen! ben je een racist. Punt.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

> The Rock moet kleur bekennen, want The Rock ziet geen huidskleur, enkel mensen. De kleur van je huid is zo een debiel iets om als uitgangspunt te gebruiken voor wat dan ook. Niet om jou af te vallen, want ik geloof dat je hier jouw hart op de juiste plek hebt, maar ik vind mensen die verklaren geen kleur te zien hun eigen goede bedoelingen voorbij streven -- en ik deed dat vroeger ook. Het gaat er niet om of je kleur ziet, want jouw ogen registreren kleur ongeacht of je het wilt of niet; het gaat er om wat je vervolgens met die observatie doet. Ga je met vooroordelen aan de haal of blijf je neutraal? Verder vind ik wel dat er te veel op kleur wordt gefocust, maar op andere wijze. Namelijk alsof de huidskleur de enige fysiologische eigenschap is van iemand van een bepaalde afkomst. Alsof verdere gezichtsbouw bijv. geen onderdeel is van iemands afkomst, terwijl dat wel zo is.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de bewering "ik zie geen kleur" vind ik eigenlijk ook het gevaar schuilen dat racisme dan ook niet kan bestaan, want we zijn allemaal mensen en gelijk toch? Ik zou het niet beweren maar ik zie een bepaald soort lui hier zo mee aan de haal gaan. Maar er zijn dus wel degelijk fysieke verschillen op te merken tussen bevolkingsgroepen. Zo is natuur. Maar naast oppervlakkige uiterlijke kenmerken heeft de wetenschap geen inherent verschil opgemerkt in bijv. denkvermogen tussen bevolkingsgroepen, en zodoende is rassenleer van weleer ook gewoon tribale lulkoek. Nogmaals, zo bedoelde je het niet, maar ik merk mijn gedachten hier even over op.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...