Ga naar inhoud

Welke film heb je het laatst gezien?


Maniak

Aanbevolen berichten

Fantastic mr. Fox lang geleden ooit gezien, herinner me nog vaag dat ik die toen best goed vond, tijd om die eens opnieuw te kijken. Maar de stopmotion past prima bij het stijltje Hansie. Alle sets en poppen zijn verzonnen door de (oscar gelauwerde) production designers van mr. Fox en the grand budapest hotel. Vond het zelfs veel toevoegen omdat je af en toe verwonderd naar de prachtige details van alles zit te staren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Shutter Island. Vermakelijk, maar vond hem niet zo mindfuckerig als men op het internet vaak aanhaalt. En misschien komt het deels doordat ik over de jaren heen al fragmenten van de film heb gezien op YT, maar ik vond het einde ook niet zo verrassend. Verder wel een kekke Scorcesi film. The Shape of Water. Mja.. vond hoe de film is geschoten en gemonteerd, en hoe de acteurs presteren en zijn gedirigeerd leuker dan het verhaal. Dat monster is ook lachwekkend nep, vooral als hij op een moment wat onbehouwen terug het water en springt en je duidelijk kunt zien dat het een kerel in een pak is. The Social Network. Meh. Gebaseerd op een boek dat zich weer baseert op het woord van de echte Eduardo Saverin (die was een 'consultant' voor de schrijver), dus het is niet waarheidsgetrouw en vooral geromantiseerd. Verder zijn alle karakters een stel eikels en is het verhaal best simpel. Het is ook zo'n docu-film die je vaak ziet, met alle bijkomende cliche's van dien, al is het wel weer uit 2010 dus misschien een voorloper of voorbeeld voor alle docu-films die sindsdien zijn uitgekomen. Ik vond het iig een film die ik na het kijken alweer was vergeten. Sorry David Fincher.
Link naar reactie
Delen op andere sites

It comes at night. Wat een blauwe ballen film zeg. Doelloze scenes (waarom werden ze in de auto aangevallen, waarom loog die guy over zijn broer), en alles blijft veel te open. De climax beantwoordt ook geen enkele vraag. Karakters en suspense zijn wel goed maar had er meer van verwacht.
Link naar reactie
Delen op andere sites

*All The Presidents Men* begint waar *The Post* eindigt; met de inbraak bij Watergate. Wat volgt is cruciale onderzoeksjournalistiek van Bob Woodward en Carl Bernstein (vernuft gespeeld door Robert Redford en Dustin Hoffman) die de inbraak verbinden met het Witte Huis dmv de zogenaamde "money trail". Waar *The Post* meer inzet op het melodrama rondom de uitgever en de 'hogere vragen' op dat niveau (moet je dit publiceren of niet, publiceer je het dan raakt het de sociale cirkel van de uitgever, etc), kiest ATPM wat betreft de toon een meer realistische insteek, waar de (onderzoeks)journalistiek zelf centraal staat, iets wat deze film goed en vooral erg interessant weet neer te zetten. Het doet denken aan een detectivefilm maar dan met journalisten, waar de ene keer de gang van zaken op de nieuwsvloer wordt getoond en de andere keer de journalisten Bob en Carl op pad gaan voor onderzoek, interviews en dergelijke. De film kan 'saai' gevonden worden, het heeft bijv. weinig soundtrack, bescheiden tempo, er is veel gepraat, enz., maar het bleef mij van begin tot eind boeien, zelfs al bedraagt de speeltijd meer als 2 uur. Het is ook echt een film uit de jaren '70, erg recht voor z'n raap, niet te veel gedoe wat betreft montage of camera. Weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dat moet beschrijven. Ik vind de film verder mooi en slim geschoten en gemonteerd, en Jason Robards (Bill uit Kill Bill) vond ik toch wat beter als hoofdredacteur Ben Bradlee dan Tom Hanks. Hij is wat meer geloofwaardiger en professioneler waar Tom Hanks een rare rol speelt als een wat minder zelfverzekerde man of zo. Maar ik ken die hele Ben Bradlee niet, dus het is vooral voorkeur. Het eindigt niet met de *impeachment* procedure van Nixon of Nixon's aftreden zelf, maar weet een goed einde te vinden ergens tussen het begin van Watergate en het punt waar het schandaal meer wind in de zeilen krijgt en opgepakt word door het Amerikaanse congress, wat leidt tot onderzoek naar Nixon en de uiteindelijke afzettingsprocedure. Enfin, genoeg geschreven. Ik kan hem echt aanraden.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

All The Presidents Men. https://i.imgur.com/9Et1PQe.jpg Ik schreef een tijd terug over *The Post*; die brave, saaie, oppervlakkige film over de Washington Post ten tijde van de *Pentagon Papers*, maar vooral over het karakter van Meryl Streep die het moeilijk heeft. Een modern melodrama zonder veel inhoud. *All The Presidents Men* gaat ook over de Washington Post in de jaren '70 ten tijde van gevoelige onthullingen omtrent de overheid, maar nu over het Watergate-schandaal. En dit is ook gewoon een veel betere film dan *The Post*. Ik gaf in mijn comment over *The Post* aan dat de zogenaamde *Pentagon Papers* een reeks onthullingen uit 1971 waren (een dik, zeer gedetailleerd overheidsonderzoek naar de inzet in Vietnam) waaruit duidelijk werd dat de Amerikaanse overheid een andere kijk had op de oorlog dan zij publiekelijk uitlieten (zij stuurden dus willens en wetens een generatie jonge mannen een mogelijke dood, dan wel een leven met PTSS tegemoet, terwijl zij wisten dat de oorlog niet te winnen was), wat leidde tot maatschappelijk ongenoegen en hernieuwde protesten die volgden op die uit 1967-68. Misschien is het handig de ontbrekende geschiedenis te beschrijven, deze is namelijk niet oninteressant. Aanvankelijk lieten de lekken Nixon koud, hij was immers in 1969 verkozen als republikeinse president en deze openbaringen raakten zijn 2 democratische voorgangers, Johnson en Kennedy; hij liet zich echter adviseren om aan deze openbaringen zo gauw mogelijk een einde te maken omdat het een precedent schepte voor toekomstige lekken, welke wel negatief kunnen afstralen op Nixon. Vervolgens richtte de Nixon administratie de *White House Special Investigations Unit* op (bijgenaamd de *White House Plumbers*), een geheime groep die zich schaarde onder het *Committee to Re-elect the President* (CRP, opgericht voor de komende verkiezing in 1973, maar werd schertsend naar verwezen als CREEP). Zij hadden de taak om verdere lekken te voorkomen door in het geheim journalisten te intimideren, af te persen, om gevoelig materiaal op te sporen en te vernietigen, etc. Zij hielden zich later bezig met het vergaren van informatie over de democraten, waar de Nixon campagne de verkiezingen dan mee kon winnen. Zodoende vloeit het verhaal over van de *Pentagon Papers* en komt Watergate in beeld, dat was een inbraak van vijf *Plumbers* in het hoofdkwartier van de *Democratic National Committee*, het bestuursorgaan van de Democratische Partij, gehuisvest in het Watergate kantorencomplex. De inbrekers werden daar echter opgepakt en daar begint het schandaal. Als dat trouwens niet genoeg is, de Nixon administratie zette ook o.a. de FBI, CIA en belastingdienst in om verschillende groeperingen, organisaties en politieke figuren te onderzoeken. Zij gebruikten de geheime- en veiligheidsdiensten als politiek wapen. Dat alles is op zijn zachts gezegd best fout.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een klasse film en een essentieel stukje historie uit de Amerikaanse geschiedenis. Het is bijna onmogelijk om de huidige vijandigheid tussen de republikeinen en democraten goed te begrijpen zonder kennis van het Watergate schandaal. Onmisbaar stuk geschiedenis gespeeld door een stel zwaargewicht acteurs.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...