Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

The Rock kan je vertellen dat wanneer je blanco stemt, je echt een ongelofelijke kneus bent: 1. Je ‘stem’ telt totaal niet mee. Ze rekenen hem mee in het opkomstpercentage, waar je geen zak aan hebt. 2. Je verdoet je tijd. 3. Je zal net als je speciaal voor die blanco stem bent waar je niks aan hebt net een ongeluk krijgen onderweg :p The Rock vindt überhaupt het ook heel knap dat je nu al weet dat je blanco gaat stemmen nog voor alle partij programma’s bekend zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

The Rock is voor een kiesdrempel van 5%, zodat het land beter regeerbaar gaat worden. Daarnaast is The Rock er ook voor dat we stoppen met op mensen te stemmen voor de 2e kamer, maar op de partij. Dat afscheiden van een partij is kiezersbedrog wanneer mensen eigenlijk voornamelijk op een partij stemmen. Enige medestanders hier, puur uit interesse?!
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Je hebt wel op de VVD / Asscher gestemd want je hebt in het verleden blanco gestemd. Die stem is de facto gewoon verdeeld over alle partijen. Het idee dat je je door blanco te stemmen geheel kan afwenden van de politiek en vervolgens gelegitimeerd 4 jaar lang vanaf de zijlijn kan gaan janken is absurd. Dit is per definitie FOUT. Een blanco stem geld in de telling van de opkomst (dus aantal mensen die papiertje in de container hebben gedaan) de blanco stem telt NIET bij het aantal stemmen benodigd per stoel. *Tijdens verkiezingen voor de gemeenteraad, Europese Unie et cetera kan er ook blanco gestemd worden. Een blanco stem wordt in Nederland wel meegerekend in het opkomstpercentage, maar heeft geen invloed op de uitslag van de verkiezingen. Bij verkiezingen wordt een blanco stem vaak als een duidelijker protest gezien dan onthouding van stemmen. Wanneer iemand zich onthoudt van stemmen is dat vaak omdat hij gewoon niet geïnteresseerd is in politiek, terwijl mensen die blanco stemmen dat juist wel zijn.* Jij lult over iets waar je niet eens verstand van hebt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Blanco_stem. >Heb je wel gezegd. En mocht mijn interpretatie er zo ver naast zitten dan mag je jezelf best verduidelijken. Daar schieten we allemaal meer mee op dan sec aangeven dat de manier waarop ik het interpreteer niet de juiste is :) Graag een de uitleg waar ik precies dat heb gezegd, succes met zoeken in mijn reactie. >En in Nederland zijn we onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Tegendeel is al bewezen door de meerdere explosieve memo's waar het tegendeel instaat. De tweede kamer is een orgaan dat gevuld wordt met volksvertegenwoordigers. Ministers hebben dus het vertrouwen nodig van het volk. Als jij graag wil dat ministers aan de hellraidermike standaard van 5-10 jaar relevante ervaring en een relevante opleiding moeten voldoen, kun je gewoon volksvertegenwoordiger worden en dat als standpunt uitdragen. Of je kunt stemmen op volksvertegenwoordigers die ministers toetsen aan die standaard. Dat zou je denken maar in feite heeft de burger geen directe inspraak op de functie van ministerschap, ze kunnen daardoor het omgekeerde doen dan wordt verwacht als er wordt gestemd. Er is namelijk niemand die gestemd heeft om Rutte als minister aan te dragen, er wordt verwacht dat de meest gekozen lijsttrekker als minister wordt voor gedragen. Maar de burger heeft geen directe invloed op de keuze, de burger kan alleen de voorkeur en hoop uitspreken. >Claim ik dat het openbaar ministerie je moet vervolgen om je uitspraken dan? Nogmaals dat zeg ik niet dat maak jij ervan, wel claim jij dat als je niet stemt je geen inspraak mag hebben omdat het hypocriet is in jou ogen. >Ik vind het niet oneerlijk. Ik vind blanco stemmers die zeveren over de overheid hypocriet. Je weet niet eens wat een blanco stem inhoudt, je kan dus derhalve niet oordelen of het hypocriet is. Je mening is sowieso niet interessant voor mij.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Maar die mening wordt wel hypocriet, of op zijn minst erg gemakkelijk, op het moment dat je de vraag "en wat heb je er concreet aan gedaan dan?" moet beantwoorden met "niks" Nogmaals je hebt geen verstand van wat een blanco stem inhoudt en kan derhalve dat dus niet zeggen, daarnaast is het antwoord simpel. Het antwoord is namelijk ik ben het oneens met de gang van zaken en de manier hoe de democratie in elkaar zit, hierdoor stem ik tegen de gang van zaken en de manier van stemmen en de uitslag van de verkiezingen, dat doe ik door blanco te stemmen. Maar dat snap je niet als je niet eens weet wat de blanco stem inhoudt. Opvolging >Je mag wat mij betreft ook je eigen partij oprichten of je op een andersoortige manier bezighouden met het beïnvloeden van de politiek. Maar ik vind dat de beste stuurlui die aan de wal staan en het zelfs niet opgebracht krijgen om een normale stem uit kunnen krijgen gewoon hun bek moeten houden. Je bent hetzelfde als een klimaatactivist die 20 keer per jaar in een vliegtuig zit. Ja, theoretisch gezien heb je het recht op vrijheid van meningsuiting en mag je Greta Thunberg aanbidden, maar verder ben je natuurlijk wel gewoon ontzettend hypocriet omdat je gedrag niet aansluit op je overtuigingen. Jij vind dat het gedrag niet aansluit, maar nogmaals jij hebt geen idee wat de stem inhoudt en kan derhalve dus niet oordelen over de inhoudt. Het gedrag sluit daar in tegen perfect aan op de inhoudt van de blanco stem.
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Jij lult over iets waar je niet eens verstand van hebt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Blanco_stem. Heeft jouw blanco stem van de vorige verkiezingen ervoor gezorgd dat al de mensen waarvan je vind dat ze ontslagen moeten worden (Rutte, Asscher et al.) NIET verkozen zijn? Nee. Had je een stem kunnen uitbrengen daar wel voor had gezorgd? Ja (door op de PVV te stemmen bijvoorbeeld). Heb je dus bewust een keuze gemaakt die als gevolg had dat het land bestuurt blijft worden door Rutte & Co? Ja. Blanco stemmen met het idee dat je op die manier totaal je handen kan aftrekken van de politiek is niet alleen laf, het getuigt ook van een gebrek aan logisch inzicht. Het is een beetje alsof je niet ingrijpt bij een baby die in een plas ligt te verdrinken, en vervolgens claimt dat je niks fout hebt gedaan omdat je bewust niks gedaan hebt! Het belangrijke in beide gevallen is dat je iets had kúnnen doen, en het niet gedaan hebt. Géén keuze maken is een keuze. Maar dat snappen mensen die blanco stemmen vaak niet. >Tegendeel is al bewezen door de meerdere explosieve memo's waar het tegendeel instaat. Dan is het alsnog aan de rechter om daarover te oordelen als het ooit daadwerkelijk tot die aanklacht komt. >Dat zou je denken maar in feite heeft de burger geen directe inspraak op de functie van ministerschap Dat is het hele idee van volksvertegenwoordigers. Nederland is een indirecte democratie. Het alternatief is een directe democratie (de laatste échte directe democratie was Athene in het oude griekenland). Directe democratieën hebben als grote probleem dat burgers zich dan 24/7 moeten bemoeien met de politiek en geen tijd meer hebben om te leven. Kun je het je bijvoorbeeld voorstellen hoe veel tijd je kwijt zou zijn om iedere potentiële minister te gaan beoordelen en daar dan met 17 miljoen mensen over te debatteren? Wat betreft het invoeren van de Hellraidermike norm omtrent capabele ministers, dat kan natuurlijk nog steeds in een indirecte democratie door op een partij te stemmen die de hellraidermike norm in de wet vast wil leggen, of bij gebrek aan zo'n partij deze zelf op te richten. "De Hellraiderike partij voor degelijk bestuur" ofzo. >Maar de burger heeft geen directe invloed op de keuze, de burger kan alleen de voorkeur en hoop uitspreken. Een burger wijst een vertegenwoordiger aan die namens hem/haar het land regeert. Dat is geen voorkeur en hoop, dat is vertegenwoordiging. Diegene die jij aanwijst is naar jou toe verantwoordelijk. Als je vind dat ze hun werk niet goed hebben gedaan kun je over vier jaar op iemand anders stemmen.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>wel claim jij dat als je niet stemt je geen inspraak mag hebben omdat het hypocriet is in jou ogen. Ik weet niet of dit een bewuste denkfout is van jouw kant, of dat het samenhangt met de moeite die je her en der hebt met Nederlands. Stemmen ís een vorm van inspraak ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Inspraak ). De zin die je hier neer hebt weten te pennen komt dus neer op de volgende: "wel claim je dat als je niet stemt je niet mag stemmen"... dat heb ik in ieder geval nooit gezegd :') Wat ik zeg is dat mensen die de kans hebben gekregen om inspraak te hebben (door te stemmen, door naar gemeentelijke infoavonden te gaan en weet ik veel wat allemaal), en deze niet hebben gepakt, niet vervolgens 4 jaar moeten gaan janken over alles wat de politici die door de rest van de samenleving zijn aangewezen doen in Den Haag. Je zou mijn claim kunnen samenvatten als "iemand die stelselmatig geen gebruik maakt van alle mogelijkheden tot inspraak die hem geboden worden moet niet janken als er vervolgens keuzes worden gemaakt waar hij niet blij mee is." >Je weet niet eens wat een blanco stem inhoudt, je kan dus derhalve niet oordelen of het hypocriet is. Je mening is sowieso niet interessant voor mij. Zie punt één van dit bericht. En als mijn mening niet interessant is mag je hem best negeren :) >Het gedrag sluit daar in tegen perfect aan op de inhoudt van de blanco stem. Nee. Maar dat komt ook omdat de mogelijkheid tot blanco stemmen an sich een handreiking is naar boze burgers die geen kaas van logica gegeten hebben. Ik kan geen enkele situatie bedenken waarin blanco stemgedrag wél strookt met iemands overtuigingen.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Blanco stemmen is inderdaad een beetje kansloos. Stem dan ten minste op de partij of persoon die je het minst kut vindt. Als je blanco stemt weet je zeker dat er helemaal niks gebeurt wat jij wil. Als je op de minst kutte partij stemt krijg je misschien nog één voorstel er doorheen waar je je in kunt vinden. En als protest is het ook compleet nutteloos. Alsof Rutte wakker 's nachts wakker schrikt van al die mensen die blanco hebben gestemd... 'Verdraaid Wopke, nu zitten we weer in de coalitie samen, maar moet je al die blanco stemmen toch eens zien! Wat moeten we toch doen?'
Link naar reactie
Delen op andere sites

>'Verdraaid Wopke, nu zitten we weer in de coalitie samen, maar moet je al die blanco stemmen toch eens zien! Wat moeten we toch doen?' En zelfs al maken ze zich er druk om, dan is de volgende vraag hoe ze die blanco stemmen in godsnaam moeten interpreteren. Hoe kan Rutte de blanco stem van iemand die (ik noem maar wat) eigenlijk op de pedopartij had willen stemmen en boos is dat deze is verboden, onderscheiden van een andere blanco stem van iemand die (ik noem maar wat) boos is op de overheid die met Bill Gates samen heeft gewerkt in het bedenken van de COVID 19 hoax? Een blanco stem zegt alleen dat iemand BOOOOOS is.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Je bent hetzelfde als een klimaatactivist die 20 keer per jaar in een vliegtuig zit. Ja, theoretisch gezien heb je het recht op vrijheid van meningsuiting en mag je Greta Thunberg aanbidden, maar verder ben je natuurlijk wel gewoon ontzettend hypocriet Beetje flauw om zo jort er bij te betrekken

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als Nederland voor een Nexit kiest ben ik superblij. Al het geld voor ontwikkelingshulp steken we zelf in Nederland, we nemen alleen nog arbeidsimmigranten aan die als ze goed nederlands kunnen en de wil hebben, Nederlander kan worden na 5 jaar. Anders is Nederland in 2040 een land die voor 40% uit immigranten bestaat. Tevens is er een woning tekort die zo zal worden opgelost, Nederlanders krijgen meer in eigen hand, Nederlanders kunnen prima zelf alles uitwerken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...