Ga naar inhoud

Het Grote Verkiezingen 2021 Topic


DennisDeMenace

Aanbevolen berichten

net zoals dat geld op de bank een afspraak is tussen instantie en persoon, is dit een afspraak tussen 2 personen. Het fysieke geld is alleen maar een middel en hoeft verder qua intrinsieke waarde niet overeen te komen met hetgeen dat afgesproken is. Op een onbewoond eiland zonder printers en economie zouden biljetten niet veel betekenen. Veel meer de middelen die je nodig hebt om te overleven en middelen die op dat moment schaars zijn. Dan krijg je een ruilhandel. In de grote mensen wereld hechten we dus waarde aan gelden waarover afgesproken is dat we er waarde aan hechten. Rente is dan een afspraak en de bank heeft de rechtsmiddelen om die rente ook daadwerkelijk te innen in afspraak met daartoe gerechtigde instanties, en dat met behulp van nog meer geld. Geld waaraan hele economieën met elkaar zijn verbonden door vraag en aanbod, dat ook weer te maken heeft met het beleid dat landen voeren en de handel die tussen landen stroomt. geen idee waarom ik er zo op in ga maar hier is je antwoord, ben verder geen econoom dus wss zijn er veel meer deelaspecten dan wat ik nu noem
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 800
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

>Stel, ik spoel met GlobalHaloPro4U aan op een onbewoond eiland. I have 20 dollars in my pocket. Die leen ik uit aan GolbalHaloPro4U en vraag 50% rente, € 10 euro. Alleen, we zitten op een onbewoond eiland, waar haal je die € 10 euro rente dan vandaan? Er bestaat maar € 20. Dan kom jij op een gegeven moment je rente halen bij GlobalHaloPro4U, heeft hij deze rente niet, en gaat hij persoonlijk failliet. Vervolgens neem jij beslag op de 20 euro die je had uitgeleend. Als dat geld op is leg je beslag op onderpand (huizen e.d.). Zo werkt het in de grote mensen wereld ook.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu heb ik Robinson Crusoë een keer gelezen, maar die man spoelde toevallig aan op een eiland met geiten.. Hopelijk hebben wij dat geluk ook, tenzij je niet van geitenkaas houdt? Zelf ben ik weg van oude kaas en komijnenkaas, daar is moeilijk aan te komen. Maar dat klinkt nog steeds niet logisch; ik kan GlobalHaloPro4u failliet laten verklaren (Hopelijk staat er niks open bij de Belastingdienst op dat moment), maar een huis of iets dergelijks heeft hij natuurlijk niet op een onbewoond eiland.. En dus kan ik naar mijn centjes fluiten. Toch blijf ik denken dat het niet klopt; wat als ik nu al het geld op de wereld op een hoop gooi, uitleen en dan rente vraag? Waar halen we het geld dan vandaan?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je niet geïnteresseerd ben in politiek vind ik het niet zo erg als je niet stemt. Zolang je maar niet net zoals hellraidermike wel overal over zeikt. Erger zijn figuren als earlygamer die niet geïnteresseerd zijn in politiek en vrij weinig van de tegenwoordige samenleving begrijpen maar toch denken te moeten stemmen.

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog maar eens uitleggen dan. Recent las ik ingezonden brief van een lezer in de krant. Meneer vond dat Mark Rutte niet meer terug zou moeten komen in het kabinet. Hij vond dat zolang Mark Rutte verkiesbaar was hij niet kon stemmen op VVD. Hij verwachte dat daardoor PVV een grote partij zal worden en vergeleek dat met Amerika en Trump waarbij hij stelde dat PVV erger is dan Trump. Zijn reactie daarop was dat hij dan op een van de linkse partijen moest gaan stemmen zodat zowel VVD als PVV niet de grootste zouden worden. En exact die essentie is waarom ik blanco stem. Die man stemt op een partij waarmee hij weinig tot niks heeft om de pure reden dat 2 andere partijen in de hoop dan geen tractie krijgen. Dat vind ik een waardeloze reden om te stemmen, je wordt dan vertegenwoordigd door iemand die je eigenlijk niet wil kiezen maar die kies je zodat andere hopelijk geen tractie krijgen. Dit en andere redenen voor het stemmen ben ik tegen, nou kan ik zeggen ik stem niet om te zeggen dat ik het niet eens ben met de manier van stemmen en het stemgedrag van mensen. Maar gezien ik wel mijn stem wil laten horen, stem ik blanco. Dat is een manier om te zeggen dat je tegen het stemgedrag en de manier van stemmen bent, terwijl je ook je stem laat horen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal de discussie niet opnieuw opstarten want mijn oren zijn schijnbaar toch doof. Wat ik je wel kan meegeven is dat ik op een groot aantal verkiezingsavonden en verkiezingsfeestjes geweest ben, zowel bij de VVD, als van jongerenverenigingen als feestjes georganiseerd door de provincie Limburg (veel gratis drank en eten!) voor alle partijen. Ik moet je helaas teleurstellen. Echt helemaal niemand hoort je blanco stem. Het enige wat mensen interesseert is welke partij het grootste is geworden, wie meer zetels wint en wie zetels verliest. De blanco stem waarvan jij hoopt dat hij politici doet beven (Oh nee!! Het volk is boos en wij bieden geen acceptabel alternatief!!!!) wordt door politici op een hele grote hoop gegooid met alle mensen die niet gestemd hebben en afgekeurde stemmen. Het zijn getallen die voor kennisgeving worden aangenomen.

Perfide Albion

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was het mijn bedoeling dat die mensen mijn stem horen dan? Geloof niet dat ik dat heb gezegd. De individuele stem is sowieso niet interessant, voor mensen in de politiek. Wat interessant is is hoeveel ze kunnen doen met de stemmen die ze hebben. Sterker nog als het niet bindend is maakt het overgrote deel van de mensen ook geen reet uit. Dit hebben we wel gezien bij de raadgevende referendums. Er werd totaal niks gedaan met de uitslag, en daarna werd het ook nog even weg gehaald uit de wet omdat het irritant is natuurlijk. Het punt blijft dat ik niet mee wil doen aan de huidige manier van stemmen, en de huidige manier van zaken doen in het kabinet. Daarnaast is er het feit dat er geen een partij is waar ik op wil stemmen. Democratie is sowieso een waardeloos iets. Dus blijven 2 opties over, dat is of helemaal niet stemmen, of een blanco stem. Gaat dat iets significants veranderen? Nee natuurlijk niet, maar ik heb voor mijn eigen gevoel wel een keuze gemaakt waar ik achter sta iets wat ik niet zou hebben als ik op een partij stem waar ik niet achter sta. Dat is nou precies waar jij niet snapt wat ik bedoel, jij forceert jou perspectief: Stemmen of anders bek houden, en alleen op de manier die jij goed vind en niet anders. Jij stapt niet van jou perspectief af en wil/kan niet het begrip opbrengen waarom de keuze word gemaakt. Laat staan dat je tolerant bent naar de keuze die gemaakt hoe oneerlijk JIJ dat ook vind. Kijk het grappige is dat ik exact hetzelfde kan doen voor alle partijen die mee doen, als je namelijk op partijen als VVD, Groenlinks, D66, PVDA, PVV, FVD, CDA, Christenunie, Partij voor de dieren stemt ben je dezelfde hypocriet als waar je mij van beticht. Als je namelijk op welk moment dan ook commentaar heb op welke keuze dan ook van het kabinet ben je net zo hypocriet, klagen over iets waar je zelf voor gekozen hebt terwijl duidelijk is dat het gaat gebeuren is nogal raar niet? Neem het gezeik op de zorg, als je VVD hebt gestemd heb je ook indirect gestemd op de bezuinigen. De toeslagenaffaire? Heb je indirect op gestemd. Het is namelijk geen geheim dat Mark Rutte al 12 jaar liegt, dat is in talloze stukken en onderzoeken al bewezen. Zelfs nu dat hij zijn ontslag heeft ingediend dan nog stemmen mensen op VVD. En ik stem blanco omdat ik niet in het zelfde groepje wil zitten als mensen die niet verder kunnen kijken dan hun neus. Mensen stemmen egoïstisch op een enkeling na, waardoor ze niet kijken naar de geschiedenis van de partij maar naar wat ze denken te kunnen halen aan voordelen uit het partij programma. Dat het daarna niet uitgevoerd wordt boeit mensen geen hol (anders zou je er niet tot 4 x toe opnieuw op stemmen). Klein voorbeeld als je stemt met de gedachten dat belasting omlaag moet, waarom stem je dan VVD? Kan je dat beantwoorden?
Link naar reactie
Delen op andere sites

>Klein voorbeeld als je stemt met de gedachten dat belasting omlaag moet, waarom stem je dan VVD? Kan je dat beantwoorden? Omdat de belastingen ook omlaag zijn gegaan met de VVD aan het roer. De IB is dit jaar nog verlaagd en het laagste tarief voor de vpb (gunstig voor het mkb) staat op 15% t.o.v. 20%

Hier had uw advertentie kunnen staan

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...