Ga naar inhoud

De PU muziek top [II]‏


RoBoBinHo

Aanbevolen berichten

  • Reacties 294
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Nee het is een specifiek soort van sfeer die volgens mij intrinsiek met die 90s Artificial Intelligence acts is verbonden. Dus de eerste ~3 Autechre albums, Bytes van Black Dog Productions, Time Tourist en Electro-Soma van B12 etc. Heel misschien van rond hetzelfde tijdperk sommige tracks van de eerste twee Ken Ishii albums. Function - Inter benadert het op zich ook wel enigszins.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Radiohead - Kid A **7,5** Een 7,5, dat is laag, voor een album met zo'n belachelijk hoge status. Het is een Progressive Rock geïnspireerd door Ambient-techno/IDM-muziek van artiesten zoals Aphex Twin, Autechre en Boards of Canada, allemaal artiesten waar ik van hou. Toch wordt ik niet al te blij van dit album, ten eerste ben ik niet bepaald de grootste fan van de stem van de zanger van de band, ten tweede voelen die electronica-elementen redelijk gimmicky, zeker voor een wat doorgewinterde luisteraar van dat genre. Opzich hebben ze wel het een en het ander te bieden, maar soms verkloten ze het juist ook helemaal. Eigenlijk is de combinatie van elektronische genres en enigzins popachtige muziek is al eens beter uitgevoerd door bijvoorbeeld Portishead of Massive Attack. Conclusie: Niet al te goed, maar ook niet slecht.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Led Zeppelin - Led Zeppelin II 9,3 In hetzelfde jaar dat Neil Armstrong op de maan zijn zegje deed, bracht Led dit album uit dat gevolgen heeft achtergelaten op vergelijkbare schaal. Door grotendeels Hard-Rock/Heavy Metal met Blues, lichte Folk en acoustische elementen in nummers als "Ramble On" en "thank you" werd het merendeel van dit album een blauwprint voor alle komende heavy metal en soortgelijken. Een pak nummers, zoals het oerdikke openingsnummer "Whole Lotta Love" en "Heartbreaker"hebben een ietwat klassieke Blues/Rock'n Roll-vorm als standaard genomen voor de melodie, met als grootste verschillen hardheid, de vereenvoudiging en klank van de Riffs en de melodische solo's. Het heel directe geluid kwam omdat men on stage de blues onderzocht bij een gebrek aan tijd. Honderden bands hebben deze blauwdruk als voorbeeld genomen en een imitaitepoging gedaan, die soms heel goed was. Maar geen enkele kan de dynamiek en riffs beter neerzetten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Biosphere - Substrata **8,3** Één van de minst avant-gardische/uitdagende Ambient albums die ik ooit heb gehoord, het gaat terug naar het originele idee van ambient: sfeermuziek. Dat is helemaal niet erg, omdat de sfeer zo ongekend is. Het is absoluut geen launchmuziek, integendeel, luisteren naar dit album kan voor sommige echt een avontuur zijn. Een erg spacy sci-fi avontuur, met een erg breed maar subtiel scala aan emoties gevoelens. Samples zijn erg goed toegepast, niet te veel op de voorgrond, maar toch spelen ze een aanzienlijke rol in dit album. Conclusie: Erg avontuurlijk en sfeervol, maar soms kan het een beetje tekort komen op andere vlakken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet, ik vind het idee van het soort van verplicht naar muziek luisteren die anderen hebben uitgekozen best tof, en ik wil ook niet per se je topic afbranden, maar ik bedenk me nu dat dit misschien niet het juiste format is. Sowieso duurt het lang, en het is een beetje zinloos wanneer iedereen zomaar in en uit het stemproces kan stappen en/of niet alle albums luistert en beoordeelt. Wat denk ik een beter idee is en wat ze ook in zo'n groep op last.fm deden was per twee weken (geloof ik) een "Listening Assignment" waarin dan één artiest/genre/scene (afhankelijk van context, grootte van de discografie etc.) centraal stond. In de openingspost had je dan een soort korte introductie met daarin de belangrijkste albums en dat kon dan nog aangevuld worden door andere posters. Ik vind dat persoonlijk een beter format omdat je op die manier meer gefocust kan discussiëren (iets wat met de layout van dit forum schier onmogelijk is als het over meer dan één onderwerp gaat) en je ook een keer kan besluiten om niet "mee te doen" zonder dat de opzet van het topic dan nergens op gaat slaan. Overigens was ook nog een soort centraal LA-discussietopic waar je dan albums of artiesten kon voorstellen voor een volgende LA, waardoor dat niet in de individuele topics hoefde. Ik weet niet of dit allemaal mag op dit forum of dat dit dan als topicspam gezien wordt, maar wellicht is het een alternatief.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, ik denk ook dat het een beetje er mee te maken heeft dat sommige mensen meer geïnteresseerd zijn in het delen van hun eigen muziek dan het ontdekken van nieuwe. Dat kun je goed zien in het verschil in 'opkomst' in het eerste deel vs. het tweede deel. Ik vreesde al dat dit topic zoiets zou worden...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  • Wie is er online

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...