Ga naar inhoud

Welke film heb je het laatst gezien?


Maniak

Aanbevolen berichten

Ghost in the Shell Ik sluit me aan bij de algemene mening over deze film. Verhaaltechnisch stelt het niet veel voor, maar visueel en qua actie is het op en top. Naast deze twee punten heb ik eigenlijk geen op- of aanmerkingen. Kan ook niks zeggen over hoe dicht het bij source material zit, want heb de anime niet gekeken. Misschien moet ik dat nog maar eens doen. Dit is in ieder geval prima vermaak zo. Oh ja, en major liep wel op een wat vreemde manier in deze film. 3 uit 5 prima's
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de film gisteren gezien. Het is gewoon poep. Zelfs visueel valt het tegen, met CGI van 10 jaar geleden. Maar ik wou er nog wat meer over schrijven. Komt wel. > Oh ja, en major liep wel op een wat vreemde manier in deze film. Ze loopt als een fucking downie, want ze heeft een kunstmatig robotlichaam dat motorisch eigenlijk zeer genuanceerd en geavanceerd is maar oh oh ze is zo stoicijns en eigenlijk wilt ze dit lichaam niet hebben, dus om lekker robotisch en ongemakkelijk over te komen loopt ze als een downie. Krijg lekker de vinketering, kutfilm.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Unforgiven (1992) [IMDb](http://www.imdb.com/title/tt0105695/) [RT](https://www.rottentomatoes.com/m/1041911_unforgiven) *Duur:* 2u 11m *Regie (en hoofdrol):* Clint Eastwood *Trivia:* 4 oscars; beste film, beste regisseur, beste bijrol (Gene Hackman), beste montage, en een nominatie voor beste acteur (Eastwood). http://i.imgur.com/IlRkyTh.png Een 'anti-western' dat de conventies en mythos van het genre deconstrueerd en op z'n gat gooit. De hoofdrolspelers zijn oud en kunnen nauwelijks schieten en zwichten onder gevoelens van spijt, een jonge zelf-benoemde *gunslinger* heeft slecht zicht (in het oude westen verdiende je jouw bijnaam, hier verzin je hem omdat iedere mafklapper met revolver een coole cowboy kan zijn), de sheriff is een oude *gunslinger* die via onethische praktijken de orde bewaart, een zelfingenomen *gunslinger* die 9 vogels neerknalt met z'n revolver moet het ontgelden tegen deze sheriff en dezelfde *gunslinger* neemt een schrijver mee die een pulpboek schrijft over zijn avonturen in het wilde westen (verhalen welke hij grotendeels uit z'n mouw schud), de prostituees zijn de vrij morele figuren in de stad, plus dat het 'wilde westen' in deze film aan z'n einde komt (net zoals bijv in Red Dead Redemption dat een thema is), o.a. te merken aan het feit dat je in dit stadje jouw wapens af moet staan, het feit dat niemand zich uitdrukkelijk zorgen maakt over mannen met revolvers die hen kunnen belagen, en het feit dat de lokale politie zich meer zorgen baart over de administratieve rompslomp achter het verkrijgen van munitie voor wapens dan om echt neergeschoten te worden -- al zijn ze nog wel zenuwachtig wanneer ze oog in oog staan met een gewapend persoon, want dat komt vrijwel nooit voor. Dit is geen klassieke- of spaghettiwestern meer veel actie, met bendes die elkaar neerjagen of een coole buitenstaander die de problemen in het dorp oplost en families of vrouwen beschermt; dit is het wilde westen dat zich tot de moderne beschaving keert, een verhaal met ouwe *gunslingers* die nauwelijks nog doel kunnen raken, waar wordt gehandeld via het wetboek en niet via tand-om-tand-situaties waar de revolver recht spreekt. Overigens moet er nog benadrukt worden dat dit tevens een verhaal is van William Munny (Clint Eastwood), een oude *gunslinger* die de hele film het voorwendsel voorhoud dat hij zich sinds huwelijk heeft bekeert tot een normaal en degelijk leven waar hij varkens houdt en voor z'n kinderen zorgt na overlijden van z'n vrouw; dat hij z'n handen heeft gewassen en spijt heeft van zijn jongere jaren als alcoholistische meedogenloze huurling en bandiet. Maar tegen het einde van de film lijkt niets minder waar, dat Munny de hele film een ongelofelijke twijfelachtige kul is die geen fluit kon aanrichten met z'n revolver was simpelweg een pretens dat verdwijnt als sneeuw voor de zon met een slok sterke whisky. Ik vind toch wel één van de beste (western)films die ik heb gezien.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Once Upon a Time in the West (1968) https://www.focusarnhem.nl/media/movie/Once%20Upon%20a%20Time%20in%20the%20WestOnceUponaTimeintheWest.jpg De laatste spaghettiwestern van Sergio Leone en tevens één van de laatste goeie spaghettiwesterns voordat het (sub)genre afdroop. Betrekkelijk lange film (2u 46m) met een traag tempo, maar het geheel maakt het waard. Verhaal over strijd over de landrechten van een ranch waar binnenkort treinrails langs lopen, tussen een railbaas en een gulle éénling en bandiet in wiens naam de familie van de ranch vermoord is. Het mooie aan deze film is het vrijwel ontbreken van goed en kwaad; er valt te betogen dat degene die de ranch beschermen de goederiken zijn en de rotzakken die hen proberen te vermoorden de slechteriken, maar anderszijds zijn deze "goederiken" zelf ook een stille huurling en bandiet. Verder geen idee wat er te vertellen valt over deze film. Het is mooi geschoten, de muziek is van Ennio Morricone, ik vond het dialoog van karakters heerlijk geschreven en organisch, de actie wordt voorgegaan door lange periodes van voorbereiding en stilte, waardoor de actie lekkerder en vermakelijker aanvoelt, vooral het laatste duel dat in totaal zo'n 15 minuten in beslag neemt (aanlangzaam lopen en flashbacks en praten en elkaar aanstaren) was echt hartstikke spannend. Het is een mooie film, puik verhaal. Gaat net iets te lang door, maar dat is oké.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Once Upon a Time in America (1984, de restored extended cut) https://fanart.tv/fanart/movies/311/movieposter/once-upon-a-time-in-america-54c625b0d7965.jpg Toen ik hem jaren geleden als tiener voor het eerst zag, vond ik het een ongelofelijk prachtige film. Het was een ontzettend lange film, een ware beleving, dat een uitgestrekt verhaal vertelde over het leven van een 'gangster' door de tijd heen, van de jaren '20 tot de jaren '60. Althans, het was geen gangster zoals je hem kent van maffiafilms, het was meer een crimineel die door z'n sociaal milieu de misdaad in is gedreven om bij het betere geld en het betere leven te komen. Het was een serieus en realistisch verhaal dat er geen doekjes om windt, een grof verhaal met geweld en tweemaal een verkrachting, maar die toch nostalgisch en melancholisch is o.a. door de muziek (bedankt Morricone) en het lange en tragische verhaal dat zich over meerdere decennia uitspreid. Vandaag de dag vind ik dat grotendeels nog steeds wel zo, maar ik mis diezelfde diepte die ik toen voelde. De film voelde nu veel minder bevredigend aan. Alsof er iets mist. Alsof er iets onverteld blijft, alsof delen uit het verhaal geknipt zijn die meer toe zouden voegen -- wat amusant is, aangezien dit meer dan een halfuur aan verwijderde scenes bevat. Misschien dat het verhaal mij niet meer zo raakt, omdat ik het al ken, dat ik onderhand beter heb gezien, of dat ik het niet volledig begrijp, of dat het daadwerkelijk niet zo goed is als ik het mij herinner en dat het overgewaardeerd is of mij simpelweg gewoon niet (meer) trekt. Ergens hangt toch het gevoel dat dit een zeer grootse film is, al zag ik het niet, en dat is raar. Het schiet mijn (vooral nostalgische) verwachting tekort en het stelt mij teleur. Ik verwachte een epos, één van de beste films ooit, en ik kwam van de koude kermis thuis. Wellicht fopt de film de kijker door dit gevoel te emuleren met een ellendig lange speeltijd en georchestreerde melancholie. Wie weet. Dit is net als *Once Upon a Time in the West* ook een film met een lange speeltijd en traag tempo, maar hier is dat tempo nóg trager en de speeltijd nóg langer. Er gebeurt eigenlijk minder terwijl de speeltijd langer is, dat kan wellicht het gevoel van een groots verhaal ook op 'kunstmatige' wijze oproepen. En eigenlijk weet ik niet waarom ik dit deel, maar ik had er zin in. Maar goed, even serieus; je moet hem wel tenminste één keer gezien hebben, dan is ie sowieso goed. (Maar *Once Upon a Time in the West* is, naar mijn huidige mening, de betere film -- al blijf ik toch een zwak houden voor Amerikaanse gangsterfilms.)

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Willekeurig ============================ Zootopia Leuk, schattig, ben nu een furry. Film had leuke design wat soms wat té overdadig was dat je niet meer wist waar je op moet focussen. Het racisme perspectief is uiteraard geforceerd en raakt eigenlijk kant noch wal omdat de film veel dierenrassen kent en de mens maar 1 ras is. Maar leuke film. ============================ Moana / Vaiana (Ondanks dat er in de tussentijd *Big Hero 6* en *Zootopia* zijn uitgebracht, vergelijk ik Moana even met de laatste écht grote Disney film Frozen.) De animatietechnieken zijn er sinds Frozen duidelijk op vooruit gegaan (enfin, we zijn 3 jaar verder). Het haar is gedetailleerder, de gezichtsanimaties betreden steeds regelmatiger de uncanny calley, fijne details zoals kleine steentjes, mos, gras, zand, en vooral water zijn zoveel beter en echt heel mooi, en ook bijv het kleurgebruik is prachtig en uitgesproken. Mooi design, gebaseerd op Polynesische cultuur (waar het zich afspeelt). Ik vond het verhaal leuk. Mooi dat Moana (toch weer een prinses) lekker haar eigen onafhankelijke weg gaat, wat tevens de goede weg blijkt te zijn zoals zij dat al inzag, door de zee op te gaan voor avontuur. Er is ook geen sprake van een prins of welk liefdesinteresse dan ook, vond ik helemaal mooi. Leuke unieke karakters, leuk ingesproken, de liedjes zijn niet bijster memorabel maar wel leuk, bij uitstek Moana's liedje en van Maui en het Polynesische samenzang. ============================ Trumbo Biopic over Dalton Trumbo, filmschrijver (o.a. Roman Holiday en Spartacus). Leuk, Bryan Cranston vertolkt het puik. Goede cast, goed geacteerd, intrigerend verhaal over deze periode uit de VS waar alles tegen de staat communistisch en verraad is wat krom is maar hé zo rolt de VS. Eén keer kijken nooit weer, maar wel een plezante kijk.

chromosoom.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Motie om mensen die duidelijk te dom zijn om een review te typen en geen goede grammaticale zinnen kunnen formuleren het typen van een comment langer dan drie regels te verbieden.

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

Big Hero 6 en Zootopia geen grote Disney films? Rot op man. Frozen is alleen groot omdat kleine meisjes het leuk vinden en vieze mid-twintigers die nooit buiten komen er hun piemeltje op schudden. Slaat nergens op dat je een film vergelijkt met een andere film van eenzelfde studio die in de tussentijd nog 2 films heeft uitgebracht. Oja, en >ben nu een furry. Gatverdamme

''Dit gedrag moet toch zeker niet kunnen. Ikzelf scheld niemand uit en verwacht dat het gedrag van arendban niet ongestraft wordt. Walgelijk gewoon dat dit zomaar kan.''

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook wel benieuwd waarom Zootopia niet kan worden gezien als een grote Disney film? Big Hero 6 kan ik nog begrijpen, maar Zootopia was een megahit met meer dan een miljard aan omzet, en had verder ook gewoon duidelijk een groot budget.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed bezig Ramon, wat films kijken betreft. De 'Once upon a time's van Leone zijn 2 vd beste films ooit gemaakt. Je reviews, én overige comments, zijn de laatste tijd erg uitgebreid en soms wat onsamenhangend. Medicatie veranderd of zo? Serieuze vraag he, ik vraag het me gewoon af.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Om te reageren, moet je eerst inloggen. Dit doe je door rechtsboven op inloggen te klikken.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...